Bács-Kiskun Megye - 30. számú vizsgálat - Étterem-Konyha - Tompa
Bács-Kiskun Megye - 30. számú vizsgálat - Étterem-Konyha - Tompa
30. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Étterem-Konyha (6422 Tompa, Szabadság tér, 4/B.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.10.11. Napi adag: 223 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a. |
Részletes érzékszervi minősítés:
Grízgombóc leves (4 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Aranysárga, enyhén opálos lében kb.2 cm átmérőjű, félgömb alakú sárgás-drapp színű grízgombócok, szabálytalan formájú kisméretű sárgarépa-, és fehérrépa darabkák, petrezselyem levél foszlányok. A tetején apró, sárga színű zsiradék cseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a zöldségek és a grízgombócok puhák, kissé szétfőttek. |
Illat: |
A grízgombóc és ételízesítő illata dominál. Nem teljesen harmonikus. |
Íz: |
Az ételízesítő és a grízgombóc íze dominál, kevésbé harmonikus. |
Rakott karfiol (30 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
A 10x10x4 cm-es hasáb alakú rakott étel, melyet sötétbarna, pirított foltokkal tarkított, egyenletesen, vékonyan bevont tejfölréteg fed. Törtfehér színű karfiolrózsa, egyenletesre darált, barna színű hús és törtfehér színű főtt rizs rétegek alkotják. Nem zsíros, vízkiválás nem tapasztalható. |
Állomány: |
Az összetevők megfelelően és egyenletesen átfőttek, a hús rugalmasan puha, nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad. |
Illat: |
A karfiol, a hús és a tejföl savanykás illata kellemesen érezhető. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Gyengébben fűszerezett, a karfiol íze dominál. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Grízgombóc leves Sárgarépa (mirelit) Petrezselyemgyökér (mirelit) Vöröshagyma Petrezselyemzöld Étolaj Só Ételízesítő (só mentes) Grízgaluska Zeller Fűszerpaprika Rakott karfiol Karfiol Pulyka apróhús Rizs Lecsó Étolaj Őrölt kömény Tejföl 12% Piros arany Fűszerpaprika Só Bors Bazsalikom
|