null Bács-Kiskun Megye - 29. számú vizsgálat - Hunyadi János Gimnázium Főzőkonyha - Bácsalmás

Bács-Kiskun Megye - 29. számú vizsgálat - Hunyadi János Gimnázium Főzőkonyha - Bácsalmás

Bács-Kiskun Megye - 29. számú vizsgálat - Hunyadi János Gimnázium Főzőkonyha - Bácsalmás

29.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Hunyadi János Gimnázium Főzőkonyha (6430 Bácsalmás, Szent János út 5.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldborsó leves, Borsos tokány tarhonya,

Vegyes saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.10.13.

Napi adag: 438 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldborsó leves (3,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Zöldesssárga, átlátszó lében zöldborsószemek, sárgarépa és fehérrépa kockák, petrezselyem levélkék és fűszerszemcsék, levesbetétként kagylótészta látható. A tetején apró, sárga színű zsiradék cseppek.

Állomány:

A lé tiszta, hígan folyó, a zöldségek puhák, a tészta kissé túlfőtt.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, zöldséges.

Íz:

Jellegének megfelelő, a konzerv zöldborsó íze dominál.

Borsos tokány tarhonya (14 dkg+28 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A köret barna színű, kisebb csomókban összeálló, matt felületű tarhonya szemekből áll. A borsos tokány eltérő méretű (1-5cm), sötétebb rózsaszínű sertéshús csíkokból és kevés barnás drapp paprikás szaftból áll, benne piros pritamin paprika foszlányok és színes fűszerszemcsék láthatók. Egy-két hús darabon porc és mócsing található.

Állomány:

A tarhonya, puha, rugalmas, könnyen szétnyomható csomókból áll. A hús puha, jól átfőtt, kissé száraz.

Illat:

Pörköltes, paprikás, hagymás illatú. A tarhonya kissé túlpirított illata érezhető.

Íz:

Pörköltre emlékeztető, paprikás ízű, a tarhonya kissé túlpirított.

Vegyes saláta (10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra reszelt fehérkáposzta és zöldpaprika, valamint vékony 1-2 mm vastagságú uborka szeletek kevés lében.

Állomány:

Friss, hersegően ropogós.

Illat:

Intenzív káposztás, ecetes illatú.

Íz:

Kellemesen édeskés, savanykás, harmonikus, ízletes.

Részletes összetétel/

anyaghányad (100 adagra vonatkoztatva)

Zöldborsó leves

Zöldborsó (mirelit) 2,12 kg

Sárgarépa 2,24 kg

Zöldség 1,18 kg

Vöröshagyma 0,36 kg

Vegeta 0,17 kg

Ételízesítő 0,17 kg

Só 0,02 kg

Olaj 0,07 l

Tészta 1,41 kg

Borsos tokány tarhonya

Sertés comb 8,53 kg

Vöröshagyma 2,24 kg

Olaj 0,94 l

Só 0,1 kg

Őrölt bors

Tarhonya

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >