Bács-Kiskun Megye - 26. számú vizsgálat-Zuglói Gyermektábor -Soltvadkert
Bács-Kiskun Megye - 26. számú vizsgálat-Zuglói Gyermektábor -Soltvadkert
26. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zuglói Gyermektábor (6230 Soltvadkert, Tavirózsa út 2.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.08.16. Napi adag: 70 adag/ebéd Főzőkonyha: SA-NO-TI Vendéglátó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (6230 Soltvadkert, Bocskai út 2.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Gombaleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától barnáspirosra színezett zavaros lében eltérő méretű és alakú darabolt csiperkegomba, levesbetétként apró kockatészta, kevés zöld fűszerlevélkék. Tetején sok piros színű zsírcsepp. Viszonylag kevés a gomba és sok a tészta. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a gomba jellegének megfelelően rugalmas, a tészta túlfőtt. |
Illat: |
Illatában a gomba, a paprika, a hagyma és a zsiradék illata keveredik. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Megfelelően fűszerezett. A gomba és a paprika íze dominál. Idegen íztől mentes. |
Lecsós szelet, tarhonya (2db+3dl/adag)
Külső megjelenés: |
0,5 cm vastag, fél tenyérnyi méretű sertéscomb szelet, pirosas barna szafttal bevonva, drappos barna színű, egyenletesen pirított tarhonyával. A szaftban paprika és paradicsom héj darabok láthatók. |
Állomány: |
A hús rugalmasan puha, kissé száraz, de nem rágós. A szaft sűrűn folyó. A tarhonya pergős, nem összetapadt, jellegének megfelelő, ruganyos állagú.
|
Illat: |
A hús jellegének megfelelően, paprikás lecsós, fűszeres illatú. A tarhonya gabona illatú, kissé túlpirított.
|
Íz: |
Fűszeres, paprikás, karakteres, kissé sós, enyhén édeskés ízű. A tarhonya jellegzetes gabona ízű. Összehatásban kevésbé harmonikus. |
Rántott hal, burgonyapüré, tartármártás (1db+2,5dl+1ek/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. tenyérnyi méretű, arany színű panírban sült halszeletek, élénk-sárga burgonyapürével, szürkés-fehér színű, fűszerszemcsékkel tarkított tartármártással. A panír egyenletesen fedi a fehér színű halhúst. |
Állomány: |
A hús puha, omlós, szálkamentes. A panír enyhén visszapuhult. A burgonyapüré jellegzetesnél tömörebb állagú, közel homogén, de néhány apró burgonyadarabot tartalmaz. A tartár jellegének megfelelően sűrűn folyó. |
Illat: |
A hal tiszta, jellegzetes. A burgonyapüré illatában csak a főtt krumpli illata dominál, a tejtermék és a zsiradék illata nem érezhető. A tartármártás illatában a tejföl illata dominál, enyhén savanykás. |
Íz: |
A hal íze kevésbé intenzív, a panír íze dominál. A burgonyapüré kissé jellegtelen. A tartár ízében a tejföl dominál, gyengén majonézes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Gombaleves Csiperke gomba Étolaj Finomliszt Vöröshagyma Só Petrezselyemzöld Fűszerpaprika Fekete őrölt bors Kiskocka tészta Tejföl 12% Lecsós szelet, tarhonya Sertéslapocka Konzerv natúr lecsó Vöröshagyma Étolaj Fűszerpaprika Fekete őrölt bors Tarhonya Rántott hal, burgonyapüré, tartármártás Pangasius halfilé Zsemlemorzsa Tojás Étolaj Finomliszt Só Burgonya Tej 1,5% Margarin Szerecsendió |