null Bács-Kiskun Megye - 26. számú vizsgálat-Zuglói Gyermektábor -Soltvadkert

Bács-Kiskun Megye - 26. számú vizsgálat-Zuglói Gyermektábor -Soltvadkert

Bács-Kiskun Megye - 26. számú vizsgálat-Zuglói Gyermektábor -Soltvadkert

26. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Zuglói Gyermektábor (6230 Soltvadkert, Tavirózsa út 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Gombaleves, Lecsós szelet, tarhonya,

Rántott hal, burgonyapüré, tartármártás

 

Mintavétel ideje: 2016.08.16.

Napi adag: 70 adag/ebéd

Főzőkonyha: SA-NO-TI Vendéglátó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

(6230 Soltvadkert, Bocskai út 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Gombaleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától barnáspirosra színezett zavaros lében eltérő méretű és alakú darabolt csiperkegomba, levesbetétként apró kockatészta, kevés zöld fűszerlevélkék. Tetején sok piros színű zsírcsepp. Viszonylag kevés a gomba és sok a tészta.

Állomány:

A lé hígan folyó, a gomba jellegének megfelelően rugalmas, a tészta túlfőtt.

Illat:

Illatában a gomba, a paprika, a hagyma és a zsiradék illata keveredik. Idegen illattól mentes.

Íz:

Megfelelően fűszerezett. A gomba és a paprika íze dominál. Idegen íztől mentes.

Lecsós szelet, tarhonya (2db+3dl/adag)

Külső megjelenés:

0,5 cm vastag, fél tenyérnyi méretű sertéscomb szelet, pirosas barna szafttal bevonva, drappos barna színű, egyenletesen pirított tarhonyával. A szaftban paprika és paradicsom héj darabok láthatók.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, kissé száraz, de nem rágós. A szaft sűrűn folyó. A tarhonya pergős, nem összetapadt, jellegének megfelelő, ruganyos állagú.

 

Illat:

A hús jellegének megfelelően, paprikás lecsós, fűszeres illatú. A tarhonya gabona illatú, kissé túlpirított.

 

Íz:

Fűszeres, paprikás, karakteres, kissé sós, enyhén édeskés ízű. A tarhonya jellegzetes gabona ízű. Összehatásban kevésbé harmonikus.

Rántott hal, burgonyapüré, tartármártás (1db+2,5dl+1ek/adag)

Külső megjelenés:

Kb. tenyérnyi méretű, arany színű panírban sült halszeletek, élénk-sárga burgonyapürével, szürkés-fehér színű, fűszerszemcsékkel tarkított tartármártással. A panír egyenletesen fedi a fehér színű halhúst.

Állomány:

A hús puha, omlós, szálkamentes. A panír enyhén visszapuhult. A burgonyapüré jellegzetesnél tömörebb állagú, közel homogén, de néhány apró burgonyadarabot tartalmaz. A tartár jellegének megfelelően sűrűn folyó.

Illat:

A hal tiszta, jellegzetes. A burgonyapüré illatában csak a főtt krumpli illata dominál, a tejtermék és a zsiradék illata nem érezhető. A tartármártás illatában a tejföl illata dominál, enyhén savanykás.

Íz:

A hal íze kevésbé intenzív, a panír íze dominál. A burgonyapüré kissé jellegtelen. A tartár ízében a tejföl dominál, gyengén majonézes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Gombaleves

Csiperke gomba

Étolaj

Finomliszt

Vöröshagyma

Petrezselyemzöld

Fűszerpaprika

Fekete őrölt bors

Kiskocka tészta

Tejföl 12%

Lecsós szelet, tarhonya

Sertéslapocka

Konzerv natúr lecsó

Vöröshagyma

Étolaj

Fűszerpaprika

Fekete őrölt bors

Tarhonya

Rántott hal, burgonyapüré, tartármártás

Pangasius halfilé

Zsemlemorzsa

Tojás

Étolaj

Finomliszt

Burgonya

Tej 1,5%

Margarin

Szerecsendió


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >