null Bács-Kiskun Megye - 25. számú vizsgálat-Szakmár Község Önkormányzat Gyermektábor

Bács-Kiskun Megye - 25. számú vizsgálat-Szakmár Község Önkormányzat Gyermektábor

Bács-Kiskun Megye - 25. számú vizsgálat-Szakmár Község Önkormányzat Gyermektábor

25.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Szakmár Község Önkormányzat Gyermektábor (7695 Óbánya, Fő út 53.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karfiol leves, Tejfölös-fokhagymás

csirkecomb tarhonyával, Káposzta saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.07.19.

Napi adag: 54 adag/ebéd

Főzőkonyha: Shlossberg Vendéglő

(7695 Mecseknádasd, Jókai út 3-5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Karfiol leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén zavaros szürkés-sárga lében kétféle tészta (eperlevél és lúdgége), kicsi sárgarépa kockák, valamint nagyon apró karfiol darabkák. Tetején zöldfűszer levél foszlányok, színtelen zsírcseppek, alján ételízesítőből származó fűszerszemcsék és sok fekete borsszemcse.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldség kellően főtt, a karfiol szinte felismerhetetlenségig szétfőtt. A tészta kissé elpuhult.

Illat:

Karfiollevesre kevéssé jellemző, illatában a feketebors és az ételízesítő illata dominál.

Íz:

A karfiol és a zöldségek íze alig érezhető, ízében a bors, az ételízesítő és a só dominál.

Tejfölös-fokhagymás csirkecomb tarhonyával (1 egész+25dkg/adag)

Külső megjelenés:

Világos drapptól barnáig terjedő színig pirított, jellegzetes alakú, gépi tarhonya. Arany barnára sült, bőr nélküli alsó-, felső csirkecomb. A comb jól tisztított. Kérgesre pirított felszínű, fekete fűszerszemcsékkel szórt.

Állomány:

A tarhonya nem egyenletes állományú, a kevéssé pirított részek kissé túlfőttek, kisebb csomókban összeragadtak. A hús jól átfőtt, omlós, puha.

Illat:

A tarhonya jellegzetes gabonaillatú, enyhén füstös jelleggel. A csirkecomb kellemes, fűszeres, enyhén fokhagymás

Íz:

A tarhonya kissé sós. A hús kellemesen fűszeres. A tejföl és a fokhagyma íze kevésbé érezhető.

Káposzta saláta (6 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Szabálytalan méretű csíkokra reszelt fehér káposzta minimális ecetes lében.

Állomány:

Friss, ropogós.

Illat:

A káposzta illata mellett az ecet illata dominál.

Íz:

Fűszertelen. Az édes íz mellett csak az ecet erősen savanyú íze érezhető. Nem harmonikus.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Karfiol leves

Karfiol

Vöröshagyma

Sárgarépa

Zöldség

Ételízesítő

Őrölt fekete bors

Levesbetét

Tejfölös-fokhagymás csirkecomb

Csibecomb

Étolaj

Tarhonya

Fekete őrölt bors

Tejföl

Káposzta

Cukor

Ecet

 

 

 

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >