null 2,5 tonna hús, húskészítmény, fűszerek - Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzem

Több mint 2,5 tonna húst, húskészítményt és fűszert vont ki a Nébih a forgalomból egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben

2017. december 27, szerda

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei számos műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságot tártak fel egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben. A hatóság az ellenőrzés során 2580 kg hús, húskészítmény és fűszer forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben tartottak hatósági ellenőrzést decemberben a Nébih szakemberei. Az egység nem tartotta be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, az általa előállított termékek közül néhánynak nem volt gyártmánylapja.

Az üzemben a hűtött hulladéktárolót technológiai művelet (főzés) céljára használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. Az egységben számos, élelmiszerbiztonsági szempontból kifogásolható, kiskereskedelemből visszaérkezett terméket is tároltak.

Az ellenőrzés során a hatóság összesen 2580 kg hús, húskészítmény és fűszer felhasználását, forgalomba hozatalát tiltotta meg, továbbá ezen élelmiszereket kivonta a forgalomból és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. A termékek között jelentős mennyiségű lejárt minőségmegőrzési idejű fűszer, lejárt fogyaszthatósági idejű, illetve nem nyomon követhető, továbbá erősen szennyezett, penészes hús, húskészítmény volt. 

Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában
képek tömörítve

Az ellenőrzés közben feltárt hibákat, hiányosságokat bemutató videó a cikkben leírtak vizuális bemutatására szolgál, többletinformációt nem tartalmaz.



Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 20, szerda

Szacharin: emeltek a biztonsági küszöbértéken

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nemrég kiadott tudományos jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a szacharin emberi fogyasztása biztonságos, ezért megemelte a megengedhető napi beviteli értéket (ADI), mely 5 helyett most már 9 mg/testtömeg kilogramm.

Tovább >