null Tolna megye - 17. vizsgálat - Várdomb - Várdomb-Alsónána Bölcsőde és Óvoda

Tolna megye - 17. vizsgálat - Várdomb - Várdomb-Alsónána Bölcsőde és Óvoda

Tolna megye - 17. vizsgálat - Várdomb - Várdomb-Alsónána Bölcsőde és Óvoda

Tolna megye - 17. vizsgálat - Várdomb - Várdomb-Alsónána Bölcsőde és Óvoda

17. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Várdomb-Alsónána Bölcsőde és Óvoda (7146 Várdomb Kossuth u. 119.)
A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü:Zellerkrémleves levesgyönggyel, Tarhonyás hús, Vegyes saláta

Mintavétel ideje: 2015. július 22.

Napi adag: 9

Főzőkonyha: Várdomb-Alsónána Bölcsőde és Óvoda (7146 Várdomb Kossuth u. 119.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zellerkrémleves levesgyönggyel

Külső megjelenés:

Sárgásdrapp színű, híganfolyó lében ételízesítőből származó apró zöldség-, illetve zöldfűszerlevél-darabkák vannak. Aranybarna színű, közel azonos nagyságú, kissé fényes felületű sült levesgyönggyel tálalt.

Néhány lyukas, törött darab található közötte.

Állomány:

A leves leve híganfolyó, a levesgyöngy ropogós.

Illat:

Az ételízesítő dominál a levesben, a zeller illata gyengébb, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Az ételízesítő íze a meghatározó, a zeller íze gyengén érezhető, minden idegen íztől mentes.

 

Tarhonyás hús

Külső megjelenés:

Pirospaprikától pirosasra színezett, laza halmokba összeállt gépi tarhonya van együtt tálalva arányos mennyiségű, közel azonos nagyságú, kockázott, kívül barnás-piros, belül barnás rózsaszínű, sovány hússal.

 

Állomány:

A tarhonya közel egyenletesen pirított, puha, a hús sovány, jól átfőtt, kellően puha.

 

Illat:

Jellegzetes, pirított tarhonyás és húsos, fűszeres, minden idegen szagtól mentes.

 

Íz:

Jellegzetes, kellően fűszerezett, minden idegen íztől mentes.

 

 

Vegyes saláta

Külső megjelenés:

 

 

Közel azonos vékonyságúra gyalult fehér káposzta, vékonyra szelt, zöld uborka, narancsos-piros paprikakarikák, valamint piros színű paradicsomszeletek keveréke. A zöldségek alatt kevés lé található.

Állomány:

A káposzta ropogós, az uborka és paprika rugalmas, a paradicsom is jellegzetes, alakját megtartja, kellően rugalmas.

Illat:

Az összetevőkre jellemző, zöldséges, ecetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, ecetes, enyhén sós, friss zöldségekre jellemző, minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zellerkrémleves levesgyönggyel

zellerkocka

vöröshagyma

tejszín

zellerkrémleves fűszerkeverék

levesgyöngy

 

Tarhonyás hús

gépi tarhonya

sertés lapocka

lecsó konzerv

pirosarany

vöröshagyma

étolaj

fűszerpaprika

fokhagyma

ő. bors

 

Vegyes saláta

fejeskáposzta

paprika

paradicsom

uborka

vöröshagyma

ecet 20%

kristálycukor


Friss hírek

Tájékoztatás az idegenhonos inváziós dísznövényekkel kapcsolatos követelményekről
2020. szeptember 29, kedd

Tájékoztatás az idegenhonos inváziós dísznövényekkel kapcsolatos követelményekről

Egy 2016. évi tanulmány szerint az Unió számára veszélyt jelentő idegenhonos inváziós növényfajok 55%-a dísznövény szaporítóanyagokkal kerül be hazánkba, és az Unióban is egyre nagyobb problémát jelent a biodiverzitásra és az ökoszisztéma szolgáltatásokra gyakorolt kedvezőtlen hatásuk.

Tovább >

Dísznövény és zöldségpalánta szaporítóanyag-felügyeleti hatáskörök megoszlása
2020. szeptember 28, hétfő

Dísznövény és zöldségpalánta szaporítóanyag-felügyeleti hatáskörök megoszlása

A kormányzati szervezetek reformja keretében a szaporítóanyag-felügyeletben is jelentős változások léptek életbe 2017. január 1-től. A változások érintették a dísznövény- és zöldségpalánta szaporítóanyagok területét is.

Tovább >