null Dr. Gundel János bemutatkozás

Dr. Gundel János bemutatkozás

2016. február 17, szerda

Az OKÉS zsűri bemutatása

A táplálkozástudomány területén eltöltött több mint ötven éves tevékenységének keretében, az utóbbi 15 évben kiemelten foglalkozik a humán táplálkozás problémakörével, beleértve az állati eredetű élelmiszerek minőségének befolyásolhatóságát, az élelmiszerbiztonságot, az ételkészítés során bekövetkező biológiai és kémiai változásokat, valamint gasztronómia történetét. E téren végzett munkájáért megkapta a Magyar Táplálkozás Tudományi Társaság Tangl Ferenc díját (2005).

Rendszeres (sok esetben felkért) előadója különböző hazai és külföldi tudományos konferenciáknak, továbbá több hazai felsőoktatási intézménynek. Az utóbbi időben, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán, hat évig a Vendéglátás Intézeti tanszék vezetője volt, jelenleg óraadó professzor emeritusként, élelmiszerismeretet, vendéglátás történetet és több más, a gasztronómia körébe tartozó tárgyat oktat. 2013. óta tanít hasonló tárgyakat Csíkszeredában, a Sapientia Egyetemen is.


Friss hírek

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >

2022. december 16, péntek

Dísznövény szaporítóanyag forgalmazói tevékenység éves bejelentése

A Rendelet alapján a Nébih nyilvántartásban szereplő engedélyes dísznövény szaporítóanyag forgalmazónak évente be kell jelentenie tevékenységét és annak részleteit.

Tovább >