null Dr. Gundel János bemutatkozás

Dr. Gundel János bemutatkozás

Dr. Gundel János bemutatkozás
2016. február 17, szerda

Az OKÉS zsűri bemutatása

A táplálkozástudomány területén eltöltött több mint ötven éves tevékenységének keretében, az utóbbi 15 évben kiemelten foglalkozik a humán táplálkozás problémakörével, beleértve az állati eredetű élelmiszerek minőségének befolyásolhatóságát, az élelmiszerbiztonságot, az ételkészítés során bekövetkező biológiai és kémiai változásokat, valamint gasztronómia történetét. E téren végzett munkájáért megkapta a Magyar Táplálkozás Tudományi Társaság Tangl Ferenc díját (2005).

Rendszeres (sok esetben felkért) előadója különböző hazai és külföldi tudományos konferenciáknak, továbbá több hazai felsőoktatási intézménynek. Az utóbbi időben, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán, hat évig a Vendéglátás Intézeti tanszék vezetője volt, jelenleg óraadó professzor emeritusként, élelmiszerismeretet, vendéglátás történetet és több más, a gasztronómia körébe tartozó tárgyat oktat. 2013. óta tanít hasonló tárgyakat Csíkszeredában, a Sapientia Egyetemen is.


Friss hírek

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára
2020. május 27, szerda

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára

A Nébih tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben
2020. május 26, kedd

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben

Az elmúlt 48 órában hullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért 2020. május 26-tól (kedd) a Dunántúlon és az északi országrészben visszavonásra kerül a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)