Dr. Gundel János bemutatkozás
Az OKÉS zsűri bemutatása
A táplálkozástudomány területén eltöltött több mint ötven éves tevékenységének keretében, az utóbbi 15 évben kiemelten foglalkozik a humán táplálkozás problémakörével, beleértve az állati eredetű élelmiszerek minőségének befolyásolhatóságát, az élelmiszerbiztonságot, az ételkészítés során bekövetkező biológiai és kémiai változásokat, valamint gasztronómia történetét. E téren végzett munkájáért megkapta a Magyar Táplálkozás Tudományi Társaság Tangl Ferenc díját (2005).
Rendszeres (sok esetben felkért) előadója különböző hazai és külföldi tudományos konferenciáknak, továbbá több hazai felsőoktatási intézménynek. Az utóbbi időben, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán, hat évig a Vendéglátás Intézeti tanszék vezetője volt, jelenleg óraadó professzor emeritusként, élelmiszerismeretet, vendéglátás történetet és több más, a gasztronómia körébe tartozó tárgyat oktat. 2013. óta tanít hasonló tárgyakat Csíkszeredában, a Sapientia Egyetemen is.