Jogsértések - élelmiszer

Vissza

Részletes információk

2023.06.06.
Dr. Hard - Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére 4 kapszula / doboz
Live Four System Kft. "f.a.”

Név/vállalkozás címe: -

A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselők neve: Bajusz Zoltán

Termék: Dr. Hard - Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére 4 kapszula / doboz

Termék pontos azonosítására alkalmas adatok: Minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül került elrendelésre a termékek forgalomból való kivonása, a fogyasztóktól való visszahívása, valamint az ezen megnevezésű termék további behozatala.

Szabálytalanság rövid leírása: A következő gyógyszerhatóanyag volt kimutatható a termékből: Szildenafil, Vardenafil (az egyes dobozokban eltérő típusú hatóanyag volt jelen).
Az OGYÉI szakmai véleménye szerint „a szildenafil és a vardenafil a foszfodiészteráz (PDE-5) gátló hatása révén az erectilis dysfunctio terápiájában alkalmazott vegyületek”. Az étrend-kiegészítők az Európai Unió és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg és az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása orvosi rendelvényhez kötött Magyarországon.

A jogsértést megállapító hatóság: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Kapcsolódó hír: https://portal.nebih.gov.hu/-/tovabbi-etrend-kiegeszitoket-vont-ki-a-forgalombol-a-nebih