Vissza

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

70. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Csillag úti Körzeti Óvoda Tálalókonyha
(8200 Veszprém, Csillag út 24.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,1

 

Menü: Jókai bableves, teljeskiőrlésű kenyér, Morzsás nudli, barackvelő, Alma

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 25.

Mintavételi alap :  160 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvodás

Főzőkonyha: Bakony Gaszt Egyetemi Étterem
(8200 Veszprém, Hóvirág u. 6.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 

Jókai bableves + teljes kiőrlésű kenyér (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Barnás-sárga színű alaplében barna színű babszemek, sárgarépa kockák és szétfőtt darabkák, rózsaszín sonka kockák, törtfehér csipetke tészta, néhány zöld fűszernövény darabka.Felületén apró, narancsos- piros zsiradék cseppek. Szabadon vetett kenyérből vágott kenyérszelet héja világosbarna, bélzete törtfehér színű.
Állomány: Az alaplé kellően sűrű, benne néhány, apró sűrítőanyag csomó. A zöldségek túlfőttek, elpuhultak, a sonka kellően puha. A kenyér jól lazított, csomómentes, közepes pórusfalú, állománya rugalmas.
Illat: A leves bablevesre jellemző illatú, a füstölt sonka illata gyengén érezhető. A kenyér kissé aromaszegény. Idegen szagtól mentes.
Íz: A leves bablevesre jellemző zamatú, a füstölt íz nem tolakodó. A kenyér aromaszegény. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morzsás nudli barackvelő (2 dl  /adag)

 

Külső megjelenés: Különböző hosszúságú, hengeres alakú, barna színűre pirított zsemlemorzsával kevésbé egyenletesen fedett tészta darabok. Tetején narancssárga színű gyümölcsvelő. A gyümölcsvelő tésztához viszonyított mennyisége kevés.
Állomány: A nudli kevésbé laza, kissé tömör szerkezetű, a darabok egy része kevésbé főtt át. Rágáskor kissé összeáll, kissé ragad. A morzsa kellően pirított, a gyümölcsvelő kissé híg.
Illat: Jellegzetes pirított morzsa illatú, a gyümölcsvelő illata kevésbé érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz:
Pirított morzsás burgonyás tészta íze dominál. A gyümölcsvelő kellően édes, zamata gyenge. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db/adag)

 

Külső megjelenés: Ép, egészséges, szennyeződéstől és kártevőktől mentes, gömbölyded alakú.
Állomány: Sima felületű, megfelelően érett, harapáskor roppanó, lédús. Héja jellegzetesen kemény, de jól rágható.
Illat: Kellemesen édeskés-savanykás, aromás, érett gyümölcsre jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Harmonikus, édeskés - savanykás, érett gyümölcsre jellemző, zamatos. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag :

Jókai bableves
Só 0,036 kg
Liszt 0,35 kg
gyökér kocka mirelit 0,7 kg
Zeller kocka mirelit 0,2 kg
Fejtett bab mirelit 2,85 kg
Babérlevél 0,007 kg
Fkete őrölt bors 0,007 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Olaj 0,4 l
Sárgarépa 1,4 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Füstölt comb, tarja 3,5 kg
Tejföl 12% 1 l
Reszelt részta 0,28 kg
Fokhagyma mirelit 0,04 kg

Nudli
mirelit nudli 18 kg
Zsemlemorzsa 2,5 kg
Só 0,06 kg
Olaj 0,6 l

Barackvelő
Sárgabarack mirelit 2 kg
Sárgabarack lekvár 1 kg
Étkezési keményítő 0,25 kg
Kristálycukor 0,8 kg
 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha