null Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

58. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda Tálalókonyha
(Budapest, XIII.ker Tüzér utca 62.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS

 

 

Menü: Zöldségleves, Tarhonya, Virsli+Lecsó ragu

 

Mintavétel ideje: 2017. szeptember 28.

Mintavételi alap : 196 adag
 

Főzőkonyha: Kinder F. és Vendéglátó Kft.
4. sz.VIZA Konyha
(1134 Budapest, Vizafogó sétány 2.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Zöldessárga színű, enyhén opálos lében különböző méretűre és alakúra vágott sárgarépa (szecskás), néhány zöldhüvelyű zöldbab, kis karalábé kockák, 1-1 apró karfiolrózsa, illetve brokkoli foszlány, valamint zöldfűszerek.
Állomány: A lé hígan folyó, enyhén opálos, a zöldségek túlfőttek.
Illat: Zöldséglevesre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes.
Íz: Zöldséglevesre jellemző, ízében a brokkoli íze dominál, kevésbé fűszeres. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarhonya, virsli+lecsó ragu ( 18 dkg + 1db + 1dl /adag)

 

Külső megjelenés:

Közel egyenletesen középbarnára pirított, néhány sötétbarna szemet is tartalmazó gépi gyártású tarhonya.

Narancspiros színű, selymesre sűrített mártásban hosszúkásra vágott sárgahúsú paprika és hagymakockák, valamint 1 db, kb. 2 cm átmérőjű egész virsli.

Állomány:

A tarhonya kellően átfőtt, nem szétfőtt.

A mártás enyhén besűrített, az összetevők puhák. A virsli se nem puha, se nem kemény, harapáskor roppanó. Az emészthető műbél nem szétrágható.

Illat:

A tészta jellegzetes gabonaillatú, a mártás lecsóra jellemző, kellemesen fűszeres, enyhén paradicsomos. A virsli gyengén füstös.
Összhatásában kellemes, harmonikus, minden idegen illattól mentes.

Íz:

A tarhonya jellegzetes, tiszta, gabonára emlékeztető.

A ragu lecsóra jellemzően kellemesen fűszeres, enyhén savanykás. A virsli enyhén füstölt, fűszeres.

Az ízek jól kiegészítik egymást, összhatásában kellemes, harmonikus, ízletes étel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!
2020. április 2, csütörtök

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!

A koronavírus járvány bizonyára elgondolkodtatja a konyhakerti kertészkedőket, mit kell másképpen csinálniuk, mint ahogyan szokták. Ebben a rendkívüli helyzetben valóban fontos a veszélyek tudatosítása és elkerülése, ennek érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei csokorba szedtek néhány hasznos tippet a veteményezők és palántázók részére.

Tovább >

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)