Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr
Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr
37. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha
(9024 Győr, Kodály Zoltán utca 31.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,9 pont |
Menü: Magvas halfilé rizibizivel, Savanyúság, 50%-os gyümölcslé
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 09.
Mintavételi alap : 1030 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetője:
Ördögkonyha Kft.
(9024 Győr, Mészáros L. út 10.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Magvas halfilé rizibizivel (106 g + 340 g /adag)
Külső megjelenés: |
Egy darab, kb. 6x 15 cm nagyságú, 1 cm vastagságú, jellemző hússzelet formájú, aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett halszelet a húsétel. A bunda szezámmagot és tökmagot tartalmaz. A hal fehér metszésfelületű. Köretekén rizibizit kínálnak. A rizs sárgásfehér színű, jellemző, hosszúkás alakú, több tört szemet és néhány csomót tartalmaz. A zöldborsó zöldessárga színű, kissé túlfőtt. |
Állomány: |
A rizs kisebb, villával szétnyomható csomókat tartalmaz, a zöldborsó kissé túlfőtt. A hal jól átsült, puha, megfelelő állományú, a bundázás átsül, ropogós. A panír a húshoz jól tapad, a magvak mennyisége és eloszlása a panírban nem egyenletes. |
Illat: | A rizibizi tiszta, a gabonára és zöldborsóra jellemző illatú. A hal tiszta illatú, nem erőteljes, inkább a sült panír illata érződik. |
Íz: |
A rizsjellemző, gabona ízű, a zöldborsó édeskés. A hal jellemző, tiszta, friss ízű. |
Savanyúság ( 104 g /adag)
Külső megjelenés: |
1 db negyedbe vágott, kb. 9-10 cm hosszú uborka egységesen olívazöld színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, egynemű, átérett. |
Állomány: | Külseje roppanós, belseje egyöntetű, rugalmas állományú, friss érzetű, zsenge. |
Illat: | Jellegzetes, savanykás, ecetes, enyhe édesítőszerre jellemző illat érezhető. |
Íz: |
Dominánsan savanyú, ecetes. |
50%-os gyümölcslé (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Az ivólé sárgás színű, almalére jellemző, átlátszó, tükrös szűrt folyadék, homogén megjelenésű. |
Állomány: | A lé jellemző, vízszerűen folyó, egynemű, homogén. |
Illat: | Az 50%-os gyümölcslére jellemző, de gyengén alma illatú. |
Íz: |
Nem elég intenzív ízű, savanykás, az alma íze nem eléggé érvényesül. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Magvas halfilé:
- Búzaliszt
- Mandula
- Napraforgóolaj
- Só, jódozott
- Szezámmag
- Tojás
- Tőkehal, filézett
- Tökmag
- Zsemlemorzsa
Rizibizi:
- Napraforgóolaj
- Petrezselyemzöld
- Rizs
- Só, jódozott
- Zöldborsó