Győr-Moson-Sopron megye - 40. számú vizsgálat -Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium Főzőkonyha - Győr
Győr-Moson-Sopron megye - 40. számú vizsgálat -Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium Főzőkonyha
- Győr
40. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium Főzőkonyha
(9023 Győr, Szigethy A. u. 65-67.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,5 pont |
Menü: Gyümölcsleves, Rántott sertészszelet burgonyakorkettel, Csemege uborka
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 16.
Mintavételi alap : 387 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
I sz. Gazdasági Működtető Központ
(9023, Győr, Szigethy A. u. 109)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gyümölcsleves (352 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-vajszínű, opálos, tejterméket tartalmazó sűrítésből származó, nagyméretű fehér szemcséket-csomókat tartalmazó alaplében azonos méretűre darabolt sárgás színű, feltehetően befőttből származó ananász és változó méretűre darabolt őszibarack valamint barna fűszerszemcsék láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. Az egyik adag ételben egy egész karika, héjas citromszelet is volt. A barack szétfőtt, így gyümölcsfoszlányokat is tartalmaz. |
Állomány: |
Gyümölcslevesre jellemző sűrűségű, benne a sűrítésből származó, tejtermékre utaló fehér csomók láthatóak. Az ananász kemény az őszibarack szétfőtt, foszlós. |
Illat: | A konzervgyümölcs illata mellett a sűrítőanyag és a szegfűszeg illata érződik. |
Íz: |
Jellegtelen, savanykás, a konzerv gyümölcsre emlékeztetö íz dominál. |
Rántott sertésszelet burgonyakokettel ( 172 g + 216 g /adag)
Külső megjelenés: |
15-17 x 9-11 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, aranybarnára sütött, barna színű lenmagot tartalmazó, kissé hólyagos panírral hiánytalanul fedett hússzelet köreteként 6 cm hosszú, 2 cm átmérőjű aranybarnára sült, piszkosfehér metszésfelületű, szabályos hengeresre formázott burgonyakrokettet kínálnak. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: | A burgonyakrokett gumiszerű, szivacsos-tésztaszerű állományú, nem roppanósra sült. A hús kellően átsült, szaftos, a panír a húshoz jól tapad. |
Illat: | A burgonyakrokett illatában az olajos illat dominál, a rántott hús jellemző frissen sült illata harmonikus. |
Íz: |
A burgonyakrokett lisztes ízű, a hús frissen sült íze karakteresen kiegészíti. |
Csemege uborka ( 2 db-96 g /adag)
Külső megjelenés: |
2 db kb. 7-10 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű uborka eltérő kissé fakózöld-zöldessárga színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, némelyik aszott, ráncos. Felületén kaporszálak láthatók |
Állomány: | Állománya elpuhult, kissé szottyadt, némelyik belül üreges. |
Illat: | Erőteljesen savanyú-ecetes, konzervre jellemző illat dominál. |
Íz: |
Erősen savanyú, nem harmonikusan fűszerezett, konzervre jellemző íz érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
- Mirelit burgonyakrokett
- Kristálycukor
- vaniliás cukor
- Pudingpor
- Fahéj, őrölt
- Szegfűszeg
- Tengeri só
- Zsemlemorzsa
- Citrom
- Őszibarack konzerv
- Ananász konzerv
- Sertéskaraj
- Tejföl, 20%-os
- Tojás
- Főzőtejszín
- Napraforgó étolaj