Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma
Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma
41. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha
(9090 Pannonhalma, Petőfi Sándor u. 27.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,4 pont |
Menü: Burgonyaleves, Temesvári tokány tésztakörettel
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 16.
Mintavételi alap : 142 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Pannonhalmi Óvoda Főzőkonyha
(9090 Pannonhalma Szabadság tér 21.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Burgonyaleves (402 g /adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancsosra színezett, sűrítést tartalmazó opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák, narancsos színű, közel egyenletes kockázott sárgarépa, törtfehér színű gyökérzöldségkockák és egyenletes méretűre aprított zöldfűszerlevelek úsznak. A leves tetején kis méretű narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. A zöldségek mennyisége és arányuk megfelelő. A levesbetét vajszínű galuskatészta. |
Állomány: |
Az alaplé megfelelő sűrűségű, tartalmas.. A zöldségekés a levesbetét átfőttek, megfelelő puhaságúak. |
Illat: | Az elnevezésre jellemző, harmonikus, paprikás-burgonyás illatú. |
Íz: |
Telt ízhatású, jellegzetes, harmonikusan fűszerezett, enyhe ételízesítőre emlékeztető íz is érződik. |
Temesvári tokány tésztakörettel ( 326 g + 232 g /adag)
Külső megjelenés: |
Vajszínű fényes felületű szarvacskatészta a köret. A tejterméket tartalmazó, pirospaprikától narancsosra színezett szaftban 3-4 cm hosszú vajszínű zöldbabcsíkok, feketeborsszemcsék és drappos-szürkés, a szafttal egyenletesen bevont nem tokány formára, hanem kockára vágott hús (2x2 cm) és piros színű paprikadarabok láthatók. Tetején narancsos zsiradékcseppek vannak. |
Állomány: | A tészta jól átfőtt. A szaft megfelelő sűrűségű, a hús egyenletesen főtt át, de néhol zsíros, a zöldbab puhára főtt. |
Illat: | A kitálalt étel harmonikus, fűszeres illatú. |
Íz: |
A tokány harmonikusan fűszerezett, telt ízű a tészta jellemző, tiszta ízű. Ízletes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Az anyaghányad-nyilvántartás technikai okok miatt nem feltölthető.