null Pest vármegye - 130. számú vizsgálat - Szt. János Kórház - Főzőkonyha - Budapest

Pest vármegye - 130. számú vizsgálat - Szt. János Kórház - Főzőkonyha - Budapest

Pest vármegye - 130. számú vizsgálat - Szt. János Kórház - Főzőkonyha - Budapest

130. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Szt. János Kórház - Főzőkonyha
(1125 Budapest, Diós árok 1-3)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,4 pont

Menü: Daragaluska leves, Tökfőzelék, Főtt virsli-baromfi pálca

Daragaluska leves, Tökfőzelék, Főtt virsli-baromfi pálca

Mintavétel ideje: 2022.11.03.

Korosztály: 18-99 ÉVES

Mintavételi alap : 292 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
P. DUSSMANN Szolgáltató Kft.
(1134 Budapest, Váci út 35.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (433 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, narancssárgás színű, benne megfelelő mennyiségű apró, azonos méretű 1x1 cm-es sárgarépa, gyökérzöldség és zöldborsó látható. A galuska törtfehér színű, változó méretű, 1-2 cm-es hengeres alakú darabok. Zöldfűszer darabokat és fűszerszemcséket tartalmaz. A leves alján galuska foszlányok láthatók.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó, a zöldségek kissé túlfőttek. A galuska kellően átfőtt, jól rágható, puha.
Illat: A zöldségek illata jól érezhető, friss érzetű, a leves elnevezése és a bírált étel összhangban van. A fűszerezés kissé gyenge.
Íz: Az étel kissé jellegtelen, a zöldségek íze gyengén érezhető, kissé fűszerszegény, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

Tökfőzelék, Főtt virsli-baromfi pálca (389 g + 59 g /adag)

Külső megjelenés: A főzelék halványsárga színű, zöldes árnyalattal, mely különböző hosszúságú és vastagságú tökcsíkokat tartalmaz, kissé szecskás. Tetején kevés fűszerpaprikától narancsosra színezett zsiradékcsepp, és megfelelő mennyiségű aprított kaporlevél és szár látható. A feltét egy darab 14 cm hosszú, 20 mm átmérőjű, egyenletes vastagságú, barnásrózsaszín húskészítmény. Metszéslapja homogén, felülete kissé fényes.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes. A tökszálak kellően átfőttek, puhák, jól rághatók. A feltét tapintásra rugalmas, se nem puha, se nem kemény. Ízleléskor jól rágható, lédús, szájban összeálló, rágási maradékot nem ad.
Illat: A főzelék intenzíven savanykás, illatában a kapor jól érezhető. A feltét illatában a bors és a paprika könnyen felismerhető, mellette a füstölt illat is harmonikusan érződik.
Íz: A főzelék savanykás, kapros, a só ízfokozó hatása kissé túlzó. A feltét ízében a bors és a fűszerpaprika jól kivehető, a füstölt ízzel jól harmonizál.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Daragaluska leves:

  • Olaj (napraforgó)
  • sertészsír
  • tojás M
  • rizs
  • búzadara
  • bors, fekete
  • só 
  • ételízesítő (sómentes)
  • fokhagyma
  • sárgarépakocka
  • vöröshagyma
  • gyökérkocka
  • karalábé
  • zeller kocka

Tökfőzelék:

  • Olaj (napraforgó)
  • sertészsír
  • tejföl
  • búzaliszt
  • édeske
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • kapor
  • vöröshagyma
  • tök (gyalult) mirelit

Főtt baromfipálca

 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >