null Nógrád megye - 23. számú vizsgálat - Csupakaland Óvoda Tálalókonyha - Szügy

Nógrád megye - 23. számú vizsgálat - Csupakaland Óvoda Tálalókonyha - Szügy

Nógrád megye - 23. számú vizsgálat - Csupakaland Óvoda Tálalókonyha - Szügy

23. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Csupakaland Óvoda Tálalókonyha (2699 Szügy, Rákóczi út 99-101.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sertés raguleves, Virslis lecsó tarhonyával

 

Mintavétel ideje: 2016.11.02.

Napi adag: 12 adag/ebéd

Főzőkonyha: Intézmények Konyhája Szügy (2699 Szügy, Rákóczi út 125.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sertés raguleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-drappos színű, opálos lében eltérő méretű (3.5x2.5x1cm-0.5x1,5x1.0 cm) néhol a zsíros részétől nem kellően megfosztott barnás színű húsdarabok, sárgászöld zöldborsószemek, narancssárga 0.5x0.5 cm sárgarépadarabok, törtfehér színű 1.0x1.0 cm-es karalábé kocka, 0.5x0.5 cm-es petrezselyemkocka (barnás erezettel), vajszínű, 2.5 cm hosszú hengeres galuska látható, petrezselyemlevél darabokkal dúsítva, arányos mennyiségben. Tetején apró sárga zsírcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

A lé hígan folyó, tiszta, a hús vegyes állományú, többnyire puha, rugalmas, rostokra málló, de néhány nagyobb kevésbé omlós, kemény, nehezen rágható. A zöldségek kellően megfőttek, némelyik sárgarépa túlfőtt. A galuska puha, átfőtt.

Illat:

A zöldségek és a hús illata harmonikus, tiszta, de kevésbé intenzív. A zöldborsó illata dominál. Idegen szag nem érezhető.

Íz:

A zöldségek és a hús íze mellett az ételízesítő íze dominál. Gyengén fűszerezett, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Sűrű, tartalmas leves.

Virslis lecsó tarhonyával (2 dl+1 db/adag)

Külső megjelenés:

Konzervlecsóból származó sárga, piros és zöld színű paprika-, paradicsom- és hagyma- csíkok és egy darab 12 cm hosszú, 2 cm átmérőjű rózsaszínű, henger alakú főtt virsli láthatók a megfelelő sűrűségű paprikás, zöldfűszerszemcsés szószban. Tetején a kelleténél nagyobb mennyiségű piros zsiradék található.

Egyenletesen krémszíntől a drappos színűre pirított, gépi tarhonya látható köretként. A szemek különállóak, csomót nem tartalmaz, olajos felületűek.

Állomány:

Összetevői kellően átfőttek, a leve a konzerv lecsóra jellemző sűrűségű. A zöldségek héja néhol rágási maradékot ad.

A virsli kellően megfőtt rugalmas, homogén szerkezetű, nem roppanós. A tarhonya puha, rugalmas, megfelelően pirított, csomót nem tartalmaz.

Illat:

Összetevőkre jellemző édeskés, minden idegen szagtól mentes, a paprikás paradicsomos illat érezhető.

A tarhonya jellegzetes pirított gabona illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Összetevőkre jellemző, édeskés-savanykás, minden idegen íztől mentes. A virsli enyhén sós ízű.

A tarhonya jellegzetes, egyenletesen pirult, enyhén zsíros, tiszta gabonaíz érezhető. A lecsóval és a virslivel együtt fogyasztva harmonikus összhatású. A só és fűszerhasználat megfelelő.

Alma (1db/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 6-8 cm átmérőjű, gömb formájú, pirosas-vöröses színű, sárga cirmos mintázatú alma. Ép, kissé ráncos héjú, enyhén pöttyözött, sérüléstől mentes. A gyümölcshús halványsárga színű.

Állomány:

Fajtájának megfelelő, lédús, megfelelően roppanós, kissé kásás, a héja kissé rágós.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, jonatán almára emlékeztető illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, édeskés-savanykás, aromás, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Sertés raguleves

Sertés comb

Karalábé

Zöldborsó, mirelit

Petrezselyemzöld

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Ételízesítő só mentes

Őrölt bors

Liszt

Tojás

Virslis lecsó, tarhonyával

Olaj

Vöröshagyma

Lecsó, konzerv

Cukor

Őrölt bors

Durum tarhonya

Baromfi virsli


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >