null Nem jelölt szulfit citromlében

Nem jelölt szulfit citromlében

2019. január 23, szerda

A német hatóság Piacelli márkájú citromlé koncentrátumokban szulfitot mutatott ki, amely a termék jelölésen nincs feltüntetve. A Nébih az osztrák hatóság információja alapján a RASFF-on keresztül értesült a problémáról.

Az olasz előállítású termékekből csaknem 50 országba került világszerte, köztük hazánkba is.

Az érintett termékek:

  • Megnevezés: Piacelli citrilemon (Citrilemon Zitronensaftkonzentrat )

Minőségmegőrzési idő: 2020.07.20; 2020.09.14.; 2020.10.23

Kiszerelés: 200 ml

  • Megnevezés: Piacelli citrilemon (Citrigreen Limettensaftkonzentrat )

Minőségmegőrzési idő: 2020.09.14

Kiszerelés: 200 ml

RASFF referenciaszám: 2018.3788

 

 

A kén-dioxid és szulfitok (E 220-228) élelmiszer adalékanyagokat többek között tartósítószerként adják élelmiszerekhez. Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat, ezért a címkén a 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségű jelenlétét mindig jelölni kell.

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék a szulfitra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő.


Friss hírek

2024. május 8, szerda

Veszélyt jelentő inváziós halfajok telepítését akadályozta meg az Állami Halőri Szolgálat

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata (Nébih ÁHSZ) a hazai nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken az idei évben eddig két esetben tiltotta meg inváziós ezüstkárász telepítését, továbbá a hatóság hat esetben indított eljárást inváziós halfajok telepítésével és kereskedelmével kapcsolatos szabálysértések kapcsán. Az idegenhonos halfajok engedély nélküli telepítése, valamint a hozzájuk kapcsolódó előírások megszegése nagymértékű bírságok kiszabását vonhatja maga után.

Tovább >

2024. május 7, kedd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal épületeinek épületenergetikai fejlesztése

KEHOP PLUSZ-4.1.4-23-2023-00007 (korábban: KEHOP-5.2.2-16-2017-00120)

Tovább >