null Hajdú-Bihar-vármegye - 126. számú vizsgálat - Balmazújvárosi Református Általános Iskola főzőkonyha - Balmazújváros

Hajdú-Bihar-vármegye - 126. számú vizsgálat - Balmazújvárosi Református Általános Iskola főzőkonyha - Balmazújváros

Hajdú-Bihar-vármegye - 126. számú vizsgálat - Balmazújvárosi Református Általános Iskola főzőkonyha - Balmazújváros

126. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Balmazújvárosi Református Általános Iskola - főzőkonyha
(4060 Balmazújváros, Kossuth tér 14.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,0 pont

Menü: Zöldborsós gulyás leves, Morzsás nudli, sárgabarack íz

Zöldborsós gulyás leves, Morzsás nudli, sárgabarack íz

Mintavétel ideje: 2022.09.20.

Korosztály: 6-10 éves

Mintavételi alap : 530 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Balmazújvárosi Református Általános Iskola és Óvoda
(4060 Balmazújváros, Kossuth tér 14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsós gulyás leves (448 g /adag)

Külső megjelenés: Enyhén opálos alaplében különböző méretűre darabolt húsdarabok, eltérő méretűre aprított, jól tisztított zöldségek:sárgarépa, zöldborsó és galuska látható. Tetején narancsos színű zsírcseppek és néhány fűszerszemcse látható. Összhatásában tetszetős.
Állomány: A lé jellegzetesen hígan folyó, a hús átfőtt,rágási maradéktól mentes, a zöldségek átfőttek. A galuska puha, jellegzetesen rugalmas.
Illat: Illatán a zöldségek jól érezhetőek, ételízesítő íllata érezhető, aromás.
Íz: Íze jellegzetesen zöldséges, harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

Morzsás nudli, sárgabarack íz (162 g+ 51 g /adag)

Külső megjelenés: A nudli hengeres formájú, a darabok épek, közel azonos méretűek, 4-5 cm hosszúak, átmérőjük kb.1 cm. Vágási felületükön sárgásfehér színűek. A sárgabarackíz híg, színe az elnevezésre jellemző.
Állomány: A nudli állaga kissé tömör, gumis, a morzsa állaga jellegzetes, pergős, a barackíz híg.
Illat: A nudli illata vaníliás, édeskés. A sárgabarack aromája felismerhető. Összhatásában harmonikus illatú.
Íz: A nudlin a pirított morzsa íze érezhető, a feltét savanykás ízével jól kiegészítik egymást, harmonikus ízű fogás.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Zöldborsós gulyás leves:

  • gulyáskrém
  • fokhagymakrém
  • ételízesítő, só nélkül
  • bors
  • fűszerpaprika
  • köménymag
  • tojás
  • petrezselyem
  • sárgarépa
  • zeller
  • paprikakrém
  • liszt
  • sertéscomb
  • olaj
  • zöldborsó
  • vöröshagyma

Morzsás nudli:

  • vaníliáscukor
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • kristálycukor
  • gyorsfagyasztott nudli

Sárgabarackíz:

  • sárgabaracksűrítmény
  • cukor
  • szentjányoskenyér liszt

 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >