Hajdú-Bihar-vármegye - 126. számú vizsgálat - Balmazújvárosi Református Általános Iskola főzőkonyha - Balmazújváros
Hajdú-Bihar-vármegye - 126. számú vizsgálat - Balmazújvárosi Református Általános Iskola főzőkonyha - Balmazújváros
126. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Balmazújvárosi Református Általános Iskola - főzőkonyha
(4060 Balmazújváros, Kossuth tér 14.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,0 pont |
Menü: Zöldborsós gulyás leves, Morzsás nudli, sárgabarack íz
Mintavétel ideje: 2022.09.20.
Korosztály: 6-10 éves
Mintavételi alap : 530 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Balmazújvárosi Református Általános Iskola és Óvoda
(4060 Balmazújváros, Kossuth tér 14.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsós gulyás leves (448 g /adag)
Külső megjelenés: | Enyhén opálos alaplében különböző méretűre darabolt húsdarabok, eltérő méretűre aprított, jól tisztított zöldségek:sárgarépa, zöldborsó és galuska látható. Tetején narancsos színű zsírcseppek és néhány fűszerszemcse látható. Összhatásában tetszetős. |
Állomány: | A lé jellegzetesen hígan folyó, a hús átfőtt,rágási maradéktól mentes, a zöldségek átfőttek. A galuska puha, jellegzetesen rugalmas. |
Illat: | Illatán a zöldségek jól érezhetőek, ételízesítő íllata érezhető, aromás. |
Íz: | Íze jellegzetesen zöldséges, harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Morzsás nudli, sárgabarack íz (162 g+ 51 g /adag)
Külső megjelenés: | A nudli hengeres formájú, a darabok épek, közel azonos méretűek, 4-5 cm hosszúak, átmérőjük kb.1 cm. Vágási felületükön sárgásfehér színűek. A sárgabarackíz híg, színe az elnevezésre jellemző. |
Állomány: | A nudli állaga kissé tömör, gumis, a morzsa állaga jellegzetes, pergős, a barackíz híg. |
Illat: | A nudli illata vaníliás, édeskés. A sárgabarack aromája felismerhető. Összhatásában harmonikus illatú. |
Íz: | A nudlin a pirított morzsa íze érezhető, a feltét savanykás ízével jól kiegészítik egymást, harmonikus ízű fogás. |
Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:
Zöldborsós gulyás leves:
- gulyáskrém
- fokhagymakrém
- ételízesítő, só nélkül
- só
- bors
- fűszerpaprika
- köménymag
- tojás
- petrezselyem
- sárgarépa
- zeller
- paprikakrém
- liszt
- sertéscomb
- olaj
- zöldborsó
- vöröshagyma
Morzsás nudli:
- vaníliáscukor
- zsemlemorzsa
- olaj
- kristálycukor
- só
- gyorsfagyasztott nudli
Sárgabarackíz:
- sárgabaracksűrítmény
- cukor
- szentjányoskenyér liszt