null Győr-Moson-Sopron-vármegye - 046. számú vizsgálat - Piarista Általános Iskola és Óvoda Tálalókonyha - Hédervár

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 046. számú vizsgálat - Piarista Általános Iskola és Óvoda Tálalókonyha - Hédervár

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 046. számú vizsgálat - Piarista Általános Iskola és Óvoda Tálalókonyha - Hédervár

046. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Piarista Általános Iskola és Óvoda Tálalókonyha
(9178, Hédervár, Árpád u. 9.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 9,7 pont

Menü: Tejleves, Nyitrai csirke párolt rizzsel

Tejleves, Nyitrai csirke párolt rizzsel
 

Mintavétel ideje: 2022. április 07.

Mintavételi alap : 81 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Piarista Általános Iskola és Óvoda Tálalókonyha
(9178, Hédervár, Árpád u. 9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejleves (170 g /adag)

Külső megjelenés: Csontfehér színű, néhány, feltehetően ételízesítőből származó narancsos sárgarépafoszlányt tartalmazó alaplében vajszínű cérnametélt tészta látható. Nem étvágygerjesztő megjelenésű, túl sápadt színű.
Állomány: Az alaplé sűrűn folyó, feltehetően keményítővel sűrített, a cérnametélt túlfőtt, az összetevők mennyisége arányos.
Illat: A leves illata jellegtelen, a főtt tészta illata érezhető.
Íz: Üres, jellegtelen vízízű, furcsa, meglepő és nem harmonikus ízvilágú.

Nyitrai csirke párolt rizzsel (162 g +182 g /adag)

Külső megjelenés: A rizs törtfehér színű, néhány összetapadt szemet is tartalmaz illetve barnás, túlpirítottat. A jellemző formájú hússzelet 12,0 cm hosszú, 10,0 cm széles és 1,0 cm vastag, sötétbarna és sárgás foltszerű részeket tartalmazó, sült bundával egyenletesen fedett. A bundázás zöldfűszer szemcséket is tartalmaz. A hús metszésfelülete szürkésfehér színű.
Állomány: A rizs kisebb csomókba összeállt, ami villával jól eloszlatható, némelyik szem túlpirított. A hús és a bunda jól átsült, egyik szelet hús bundája lisztes részeket is tartalmaz. A hús jól rágható, szaftos, a bunda kissé zsíros.
Illat: A rizs a főtt gabonára jellemző illatú, a frissen sült bundázott hús illatában a bundázás burgonyás-fokhagymás, kissé olajos illata érezhető.
Íz: A rizs ízében a túlpirított rizs íze is érezhető, a bundázott hús kissé fokhagymás, enyhén olajos ízű.

 

 

 

 

 

 


 


Friss hírek

2024. augusztus 2, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.08.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. július 26, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.26.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >