null Győr-Moson-Sopron-vármegye - 044. számú vizsgálat - Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Telephely Tálalókonyha - Győr

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 044. számú vizsgálat - Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Telephely Tálalókonyha - Győr

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 044. számú vizsgálat - Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Telephely Tálalókonyha - Győr

044. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Telephely Tálalókonyha
(9027 Győr, Balassi u. 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,9 pont

Menü: Csontleves finommetélttel, Paradicsomos káposztafőzelék sült sertéscombbal, Teljeskiőrlésű kenyér

Csontleves finommetélttel, Paradicsomos káposztafőzelék sült sertéscombbal, Teljeskiőrlésű kenyér
 

Mintavétel ideje: 2022.04.06.

Mintavételi alap : 92 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ördögkonyha Kft 
(9021. Győr, Mészáros Lőrincz utca 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves finommetélttel (236 g /adag)

Külső megjelenés: Tiszta, aranysárga színű alaplé tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek kis mennyiségben, egy-két, feltehetően ételízesítőből származó zöldségfoszlány is látszik. A levesbetét törtfehér színű cérnametélt megfelelő és arányos mennyiségben.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zsiradék mennyisége megfelelő, a tészta jól átfőtt, nem ázott.
Illat: Illata kissé gyenge de csontlevesre jellemző.
Íz: Íze jellemző, harmonikus, az ízesítés megfelelő, kevésbé intenzív.

 

 

 

 

 

Paradicsomos káposztafőzelék sült sertéscombbal (194 g +36,6 g /adag)

Külső megjelenés: A piros jellegzetes sűrűségű,, selymes fényű paradicsomos főzelékalapban sárgásfehér színű, szósszal bevont káposztalevél csíkok, főtt paradicsomhéj-darab és fűszerszemcsék láthatók megfelelő mennyiségben.  Az 1 db 7x9 cm nagyságú, jellemző formájú hússzelet drappos színű, kérge barnás, jól tisztított.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, a káposzta jól átfőtt, nem elpuhult, a sűrítés csomómentes. A hússzelet jól átsült, jól tisztított, a hús rostjaira bomló, könnyen rágható.
Illat: A főzelék illatában a paradicsom édeskés-savanykás illata és a káposzta aromás illata harmonizál. A hús jellemző, tiszta, sült illatú.
Íz: A főzelék ízében a savanykás-édeskés íz mellett a káposzta aromás íze jól érvényesül, amit a sülthús íze harmonikusan kiegészít. Ízletes fogás.

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér (42 g /adag)

Külső megjelenés: 1 db formában sütött, domború tetejű, kb. 8 cm széles, 7 cm magas, 1,5 cm vastag kenyérszelet héja egyenletes aranybarnára sütött, belseje a felhasznált lisztre jellemző színű, apró korpaszemcséket tartalmaz.
Állomány: A bélzet jól átsült, rugalmas, jól lazított, héja kissé keményebb.
Illat: Kissé savanykás, jellemző intenzív illatú.
Íz: Megfelelően savanykás, aromás.

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad:

Csontleves finommetélttel:

  • bors
  • csont
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöld
  • sárgarépa
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • zeller, gumó
  • száraztészta, 4 tojásos

Paradicsomos káposztafőzelék:

  • bors
  • búzaliszt (teljes kiőrlésű)
  • káposzta, fejes
  • köménymag
  • kristálycukor
  • olaj, napraforgó
  • paradicsompüré
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • zeller, gumó

Sült sertéscomb:

  • olaj, napraforgó
  • sertés comb
  • só, jódozott

Teljes kiőrlésű kenyér

 


Friss hírek

2024. augusztus 2, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.08.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. július 26, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.26.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >