null Győr-Moson-Sopron-vármegye - 042. számú vizsgálat - Iskolai Főzőkonyha - Dunasziget

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 042. számú vizsgálat - Iskolai Főzőkonyha - Dunasziget

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 042. számú vizsgálat - Iskolai Főzőkonyha - Dunasziget

041. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Iskolai Főzőkonyha
(9226, Dunasziget, Fő u. 63.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,9 pont

Menü: Zöldségleves, Rakott karfiol

Zöldségleves, Rakott karfiol
 

Mintavétel ideje: 2022.04.05.

Mintavételi alap : 170 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Érték-rend Dunaszigeti Községüzemeltető Kft.
(9226, Dunasziget, Sérfenyő u.57.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (364 g /adag)

Külső megjelenés: Sárga, áttetsző, tiszta alaplében jellemző színű, azonos méretűre, 1x1 cm-esre kockázott narancsos sárgarépa, törtfehér gyökérzöldség látható. A leves tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszerlevél darabok úsznak. A levesbetét vajszínű csigatészta.
Állomány: A zöldségek és a levesbetét megfelelő puhaságúra főttek. A leves megfelelően hígan folyó, az összetevők mennyisége arányos és megfelelő.
Illat: Illata zöldséges, kissé édeskés, harmonikus.
Íz: Kissé édeskés ízű, a zöldségek és a fűszerek íze harmonikus ízhatást eredményez.

Rakott karfiol (358 g /adag)

Külső megjelenés: A megközelítőleg kocka alakban tálalt, tetszetős megjelenésű rakott étel a második fogás. Tetejét egyenletesen, vékonyan bevont, enyhén sült tejfölréteg fedi. Metszéslapján a rétegek jól látszanak, összesültek. A rétegeket jellemző színű, törtfehér színű karfiolrózsa, egyenletesre darált, pirospaprikától enyhén színezett, barnás színű hús és törtfehér színű főtt rizs keveréke alkotja. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz, vízkiválás nem tapasztalható.
Állomány: Az összetevők megfelelően és egyenletesen átfőttek, összesültek. A hús rugalmasan puha, kissé száraz, rágási maradékot nem ad. A rizs és a karfiol is jól és egyenletesen megfőtt puha. Szeleteléskor a formáját tartja.
Illat: A tejföl a karfiol és a hús illata harmonikusan érezhető, kevésbé karakteres.
Íz: Jellemző ízű, a karfiol és a darálthús íze harmonizál a tejfölével. Jól ízesített.

 

 

 

 

 


 


Friss hírek

2024. augusztus 2, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.08.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. július 26, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.26.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >