null Pest megye – 53. számú vizsgálat – Gyömrő Város Önkormányzat Mesevár, Varázskert- és Kastélydomb Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 53. számú vizsgálat – Gyömrő Város Önkormányzat Mesevár, Varázskert- és Kastélydomb Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 53. számú vizsgálat – Gyömrő Város Önkormányzat Mesevár, Varázskert- és Kastélydomb Óvoda Tálalókonyha

53. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Gyömrő Város Önkormányzat Mesevár, Varázskert- és Kastélydomb
Óvoda Tálalókonyha
(2230 Gyömrő, Gróf Pálffy utca 5.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,7 pont

 

 

Menü: Korpás galuskaleves, Lencsefőzelék, vagdalt

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 9.

Mintavételi alap : 71 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év

Főzőkonyha: Újhalászkert Étterem (Allure Event Kft.)
(2230 Gyömrő Táncsics Mihály út. 35.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Korpás galuskaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Átlátszó, kissé zavaros, aranysárga színű alaplében kissé szétfőtt küllemű hagymadarabok, eltérő nagyságú, hullámos felületű narancsos színű sárgarépa-, törtfehér gyökérzöldség csíkok, nyomokban fakózöld kelbimbó, valamint eltérő méretű, hengeres drappos-barna galuska található. Tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszer darabok úsznak. Az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a zöldségek kissé túlfőttek, a galuska is túlfőtt, némelyik összetapadt.
Illat: Jellegtelen, kissé üres, a zöldségek illata nem, a korpás galuska jellegzetes korpás illata érezhető.
Íz: Jellegtelen, íztelen, a só ízfokozó hatása nem érvényesül, zsíros érzetű. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lencsefőzelék, vagdalt (2 dl + 7 dkg /adag)

 

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, tejtermékszemcséket tartalmazó khaki-barnás színű főzelékalapban barna színű, többségében egész lencseszemek és fehér lencsecsírák láthatók.

A feltétként tálalt vagdalt pirospaprikától nem egyenletesen, narancsos-barnára színezett, 5 cm átmérőjű, gombóc formájú, felületén pirult. Metszésfelülete világosabb színű, egynemű kinézetű, egyenletesre darált húsból készült. Tetszetős megjelenésű összhatásában.
Állomány:

A megfelelő sűrűségű, kisebb sűrítési csomókat tartalmazó bőrösödő főzelékalapban a lencseszemek megfelelően megfőttek.

A vagdalt egynemű szerkezetű, jól átsült, kissé pépes, nem száraz, nem zsíros.
Illat: A lencsefőzelék enyhén savanykás, a fűszerek illata enyhén érezhető, amivel a vagdalt jellemző, sült-fűszeres illata harmonizál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék jellegénél kissé gyengébb ízvilágú, enyhén savanykás, kevésbé fűszerezett, a vagdalt megfelelően fűszerezett, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag :

Korpás galuskaleves
Zöldségkeverék, húsleveshez mirelit 5 kg
Zeller kocka mirelit 0,5 kg
Vöröshagyma 0,2 kg
Sárgarépa 1 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Knorr delikát 0,01 kg
Só 0,03 kg
Petrezselyem, morzsolt 0,01 kg
Búzakorpa 0,1 kg
Búzadara 0,9 kg
Tojás 6 db
Olaj 0,2 l

Lencsefőzelék 1,5 l
Vöröshagyma 0,2 kg
Fokhagyma 0,03 kg
Ecet 0,1 l
Mustár 0,15 kg
Lencse 4 kg
Babérlevél 0,008 kg
Kristálycukor 0,1 kg
Liszt 0,8 kg
Tejföl 12%
Olaj 0,4 l

Vagdalt
Sertéslapocka 5 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Só 0,03 kg
Fűszerpaprika 0,02 kg
Őrölt fekete bors 0,005 kg
Zsemlemorzsa 0,2 kg
Félbarna kenyér 1,5 kg
Tojás 10 db
Olaj 0,1 l
 

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >