null Komárom-Esztergom megye – 32. számú vizsgálat – Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha

Komárom-Esztergom megye – 32. számú vizsgálat – Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha

Komárom-Esztergom megye – 32. számú vizsgálat – Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha

32. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha
(2890 Tata, Tópart sétány 13.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS

 

 

Menü: Zöldborsókrémleves, Kijevi csirkemell, Burgonyapüré,
Töltött almapaprika

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. szeptember 21.

Mintavételi alap :  320 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: középiskolai korosztály

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Pikante Gasztro Kft.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsókrémleves  (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fakózöld színű alaplében áttört zöldborsó héjak láthatóak. Tetején apró, áttetsző zsírcseppek, alján fűszerszemcsék. Nem tetszetős megjelenésű.
Állomány: Nem krémes, hígan folyó lében a kemény borsóhéjak nehezen szétrághatók, szájpadlásra feltapadnak. Kissé lisztes érzetű.
Illat: A borsóhüvely illata érződik, nem harmonikus.
Íz: Édeskés, jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

Kijevi csirkemell, Burgonyapüré (12 + 18 dkg /adag)

 

Külső megjelenés: Aranybarnára sült, panírral egyenletesen bevont, középen sajttal töltött, tenyér nagyságú csirkemell filé. A panír szorosan tapadó, a hústól nem válik el. A burgonyapüré halványsárga színű, benne apró fekete fűszerszemcsék láthatók.
Állomány: A hús bundája ropogós, a csirkemell kellően átsült, a töltelék jellegzetes nyúlós.
A burgonypüré ragacsos, tapadós, nem sima. Apró burgonya darabkák érezhetők.
Illat: A hús illata kellemesen aromás, a panír enyhén olajos illata dominál.
A burgonyapüré illata nem kellemes, nem harmonikus, nem teljesen tiszta.
Íz: A hús kellemes aromás, fűszeres, harmonikus. A burgonyapüré íze nem kellemes, nem harmonikus, nem teljesen tiszta. Az összhatást a burgonya íze rontja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött almapaprika (2 db/adag)

 

Külső megjelenés: Jellegzetes drappos sárga színű almapaprika reszelt fehér káposztával töltve.
Állomány: Friss, ropogós.
Illat: Savanyú, ecetes, jellegének megfelelő.
Íz: Savanyú, ecetes, csípős, jellegének megfelelő.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 160 adag :

Zöldborsókrémleves
Rama margarin 1,6 kg
Tej 3,2 l
Tejszín 3,2 l
Őrölt fekete bors 0,016 kg
Liszt 0,9 kg
Ételízesítő 0,32 kg
Gyökér 2,2 kg
Sárgarépa 2,2 kg
Vöröshagyma 0,8 kg
Zeller 0,6 kg
Zöldborsó mirelit 12,8 kg

Kijevi csirkemell
Csirkemell 11,5 kg
Olaj 2,9 l
Trappista sajt 3,8 kg
Tojáslé, teljes 1,9 l
Liszt 0,9 kg
Zsemlemorzsa 2,4 kg
Só 0,19 kg

Burgonyapüré
Burgonya 45 kg
Rama margarin 0,9 kg
Tej 14 l
Só 0,4 kg

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >