null Hajdú-Bihar megye – 20. számú vizsgálat – Arany János Általános Iskola - Nyíradony

Hajdú-Bihar megye – 20. számú vizsgálat – Arany János Általános Iskola - Nyíradony

Hajdú-Bihar megye – 20. számú vizsgálat – Arany János Általános Iskola - Nyíradony

20. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Arany János Általános Iskola
(4253 Nyíradony, Iskola út 1.)

 

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,2

 

Menü: Zöldborsóleves, Rakorr csirkemell burgonyapürével

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 23.

Mintavételi alap : 240 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola

Üzemeltető: Nyíradony Vagyonkezelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 

Zöldborsóleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Paprikás, átlátszó lében sárgarépa karikák, zöldborsó szemek, karalábé kockák, és pertezselyem darabok láthatóak. A zöldségek élénk színűek, beazonosíthatóak. A nokedli nem egyenletes méretű. A lé és az összetevők mennyisége arányos.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű. A zöldségek és a nokedli kellően átfőtt. A zöldborsó fővetlen, rágási maragékot ad.
Illat: Harmonikus, jellegzetes, tiszta, idegen szagtól mentes.
Íz: Harmonikus ízű, kellemesen fűszerezett, tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rakott csirkemell, burgonyapürével (7 + 18 dkg  /adag)

Külső megjelenés:

Rántott csirkemell: Világosbarnára sült, hiánytalanul fedett bundázott sült szelet. A panír jól tapad a húshoz. Tetszetős megjelenésű.

 Burgonya püré: A burgonya az alapanyagra jellemző színű, megfelelő színintenzitású, jól tisztított. Héjtől mentes

Állomány:

Rántott csirkemell: A hús bundázása megfelelően átsült, nem puhult vissza, nem zsíros. A hús megfelelően átsült, jól rágható.

Burgonya püré: krémes állományú, csomómentes, szájban szétomló, nem vizes, nem zsíros.

Illat:

Rántott csirkemell: Jellegzetesen panír és sült hús illatú, harmonikus, megfelelően fűszerezett. Burgonya püré: Jellegzetes, harmonikus illatú.

A fogás tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz: A rántott csirkemell valamint a burgonya püré íze harmonikus, megfelelően fűszerezett. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >