Hajdú-Bihar megye – 20. számú vizsgálat – Arany János Általános Iskola - Nyíradony
Hajdú-Bihar megye – 20. számú vizsgálat – Arany János Általános Iskola - Nyíradony
20. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Arany János Általános Iskola
(4253 Nyíradony, Iskola út 1.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,2 |
Menü: Zöldborsóleves, Rakorr csirkemell burgonyapürével
Mintavétel ideje: 2017. november 23.
Mintavételi alap : 240 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola
Üzemeltető: Nyíradony Vagyonkezelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: | Paprikás, átlátszó lében sárgarépa karikák, zöldborsó szemek, karalábé kockák, és pertezselyem darabok láthatóak. A zöldségek élénk színűek, beazonosíthatóak. A nokedli nem egyenletes méretű. A lé és az összetevők mennyisége arányos. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű. A zöldségek és a nokedli kellően átfőtt. A zöldborsó fővetlen, rágási maragékot ad. |
Illat: | Harmonikus, jellegzetes, tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: | Harmonikus ízű, kellemesen fűszerezett, tiszta, idegen íztől mentes. |
Rakott csirkemell, burgonyapürével (7 + 18 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Rántott csirkemell: Világosbarnára sült, hiánytalanul fedett bundázott sült szelet. A panír jól tapad a húshoz. Tetszetős megjelenésű. Burgonya püré: A burgonya az alapanyagra jellemző színű, megfelelő színintenzitású, jól tisztított. Héjtől mentes |
Állomány: |
Rántott csirkemell: A hús bundázása megfelelően átsült, nem puhult vissza, nem zsíros. A hús megfelelően átsült, jól rágható. Burgonya püré: krémes állományú, csomómentes, szájban szétomló, nem vizes, nem zsíros. |
Illat: |
Rántott csirkemell: Jellegzetesen panír és sült hús illatú, harmonikus, megfelelően fűszerezett. Burgonya püré: Jellegzetes, harmonikus illatú. A fogás tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: | A rántott csirkemell valamint a burgonya püré íze harmonikus, megfelelően fűszerezett. Tiszta, idegen íztől mentes. |