null Zala megye - 40. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Nagykanizsa

40. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Nagykanizsa

Zala megye - 40. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Nagykanizsa

40. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Általános Iskola Tálalókonyha (8800 Nagykanizsa, Alkotmány út 81.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Gyümölcsleves, Paprikás burgonya,

Káposzta saláta, Fehér kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.09.28.

Napi adag: 192 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensió Minőségi Közétkeztetés Kft.

Hevesi Báziskonyha

(8800 Nagykanizsa, Hevesi S. út 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Lilás-rózsaszínű átlátszatlan lében eltérő méretű almadarabok, felezett szilva és egész meggyszemek.

Állomány:

A hígan folyó lében kissé ropogós alma, puha szilva és keményebb magozott meggyszemek találhatóak.

Illat:

Gyenge gyümölcs- és fűszerillat. Idegen illattól mentes.

Íz:

Fűszertelen, savanykás, a kelleténél kevésbé édes. Kissé jellegtelen, idegen íztől mentes.

 Paprikás burgonya (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sűrű paprikás szaftban eltérő méretű krumplikockák és félbevágott kolbászkarikák láthatóak. A tetején élénkpiros zsírcseppek úsznak.

Állomány:

A lé közepesen sűrű, az összetevők kellően átfőttek.

Illat:

A termékre jellemző kellemes illatú. Idegen illattól mentes.

Íz:

Kevéssé fűszerezett, kissé jellegtelen. Idegen íztől mentes.

Káposzta saláta (7 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Fehéres-sárgás színű, különböző méretű káposztacsíkok kevés lében

Állomány:

A káposzta megfelelően roppanós.

Illat:

Káposztaillatú, idegen illattól mentes.

Íz:

Kevéssé fűszerezett, kissé jellegtelen. Idegen íztől mentes.

Fehér kenyér (5dkg/adag)

Külső megjelenés:

Fehér bélzet, egységes barna héj.

Állomány:

Közepesen tömör, nem morzsálódik.

Illat:

Kenyérillatú, idegen illattól mentes.

Íz:

A termékre jellemző ízű, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Gyümölcsleves

Tejföl 12%

Főzőtejszín 15%

Liszt

Cukor

Őrölt fahéj

Gyümölcsleves alap

Citrom

Citromlé 40%

Szegfűszeg

Paprikás burgonya

Lecsó kolbász

Füstölt kolbász

Olaj

Liszt

Őrölt bors

Fűszerpaprika

Őrölt kömény

Burgonya

Fokhagyma

Vöröshagyma

Paprika

Sertés aprópecsenye

Sertéscomb

Fokhagyma

Vöröshagyma

Őrölt bors

Olaj

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >