Zala megye - 30.számú vizsgálat - Iskola Főző- és tálalókonyha Pókaszepetk
Zala megye - 30.számú vizsgálat - Iskola Főző- és tálalókonyha Pókaszepetk
30. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
Iskola Főző- és tálalókonyha (8932 Pókaszepetk, Arany János út 7.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.25. Napi adag: 200 adag/ebéd Főzőkonyha: Iskolai Főzőkonyha (8932 Pókaszepetk, Arany János út 7.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Betyár leves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Narancsos-drapp alapszínű, átlátszatlan lében közel egyenletes nagyságú szabálytalan alakú burgonya darabok, kockázott sertéshús, eltérő méretű gombaszeletek, fekete és piros fűszerszemcsék valamint zöld színű petrezselyem darabkák. Tetején narancs-piros zsírcseppek. |
Állomány: |
A habarással készült levesekre jellemző sűrűségű, sima, csomómentes. A hús puha, kellően átfőtt, a burgonya enyhén túlfőtt, a gomba jellegének megfelelően rugalmas. |
Illat: |
A tejfölös habarásra jellemzően kissé savanykás, gyengén aromás, fűszerszegény. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Kissé íztelen, jellegtelen, gyengén fűszerezett. |
Darás metélt (20dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. fél cm széles, világos drapp színű metélttészta, rajta világos drapp színűre pirított daraszemcsék. Elvétve láthatók barna, illetve fekete szemcsék is. A tésztán a dara eloszlása kissé egyenetlen, néhol kisebb csomókban összeálló. Teteje finomra őrölt porcukorral meghintett. |
Állomány: |
A tészta kellően átfőtt, nem túlfőtt, rugalmas. A dara nagy része gyengén pirított. |
Illat: |
Jellegének megfelelően gabonás, tiszta, a pirított dara illata dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A dara gyenge pirítása miatt kissé jellegtelen, a porcukortól enyhén édeskés, összhatásában kevésbé ízletes. |
Alma (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 6 cm átmérőjű, nagy részén pirosas-narancsos, kisebb részén zöldes színű kerek alma. A héj felületén néhány apróbb ütődésnyom látható. |
Állomány: |
Ropogós, de kissé kásás, rágáskor lédús. |
Illat: |
Jellegzetes, kellemesen édeskés, savanykás. |
Íz: |
Édeskés, enyhe savanykás utóízzel. A héj kissé nehezen rágható, enyhén kesernyés ízű. |
Teljes kiőrlésű kenyér
Külső megjelenés: |
Kb. 1,5-2 cm vastag negyed kenyérszeletek. Héja arany-barnára sült, a bélzet világos-drapp színű korpaszemcsékkel tarkított. |
Állomány: |
Puha, rugalmas, jól lazított, több kisebb-nagyobb lyuk látható. A héj enyhén visszapuhult. |
Illat: |
Tiszta, harmonikus jellegzetes, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikus, tiszta ízű, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Betyár leves Sertés hús Burgonya Tejföl 12% Csiperkegomba (konzerv) Búzaliszt Vöröshagyma Fűszerpaprika Petrezselyemlevél (friss) Mustár Só Olaj Fekete őrölt bors Darás metélt Száraztészta Búzadara Sárgabarack dzsem Cukor Olaj Só
|