null Zala megye - 30.számú vizsgálat - Iskola Főző- és tálalókonyha Pókaszepetk

Zala megye - 30.számú vizsgálat - Iskola Főző- és tálalókonyha Pókaszepetk

Zala megye - 30.számú vizsgálat - Iskola Főző- és tálalókonyha Pókaszepetk

30. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Iskola Főző- és tálalókonyha (8932 Pókaszepetk, Arany János út 7.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Betyár leves, Darás metélt, Alma,

Teljes kiőrlésű kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.05.25.

Napi adag: 200 adag/ebéd

Főzőkonyha: Iskolai Főzőkonyha

(8932 Pókaszepetk, Arany János út 7.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Betyár leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos-drapp alapszínű, átlátszatlan lében közel egyenletes nagyságú szabálytalan alakú burgonya darabok, kockázott sertéshús, eltérő méretű gombaszeletek, fekete és piros fűszerszemcsék valamint zöld színű petrezselyem darabkák. Tetején narancs-piros zsírcseppek.

Állomány:

A habarással készült levesekre jellemző sűrűségű, sima, csomómentes. A hús puha, kellően átfőtt, a burgonya enyhén túlfőtt, a gomba jellegének megfelelően rugalmas.

Illat:

A tejfölös habarásra jellemzően kissé savanykás, gyengén aromás, fűszerszegény. Idegen illattól mentes.

Íz:

Kissé íztelen, jellegtelen, gyengén fűszerezett.

Darás metélt (20dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. fél cm széles, világos drapp színű metélttészta, rajta világos drapp színűre pirított daraszemcsék. Elvétve láthatók barna, illetve fekete szemcsék is. A tésztán a dara eloszlása kissé egyenetlen, néhol kisebb csomókban összeálló. Teteje finomra őrölt porcukorral meghintett.

Állomány:

A tészta kellően átfőtt, nem túlfőtt, rugalmas. A dara nagy része gyengén pirított.

Illat:

Jellegének megfelelően gabonás, tiszta, a pirított dara illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A dara gyenge pirítása miatt kissé jellegtelen, a porcukortól enyhén édeskés, összhatásában kevésbé ízletes.

 

Alma (1db/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb. 6 cm átmérőjű, nagy részén pirosas-narancsos, kisebb részén zöldes színű kerek alma. A héj felületén néhány apróbb ütődésnyom látható.

Állomány:

Ropogós, de kissé kásás, rágáskor lédús.

Illat:

Jellegzetes, kellemesen édeskés, savanykás.

Íz:

Édeskés, enyhe savanykás utóízzel. A héj kissé nehezen rágható, enyhén kesernyés ízű.

Teljes kiőrlésű kenyér

Külső megjelenés:

Kb. 1,5-2 cm vastag negyed kenyérszeletek. Héja arany-barnára sült, a bélzet világos-drapp színű korpaszemcsékkel tarkított.

Állomány:

Puha, rugalmas, jól lazított, több kisebb-nagyobb lyuk látható. A héj enyhén visszapuhult.

Illat:

Tiszta, harmonikus jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, tiszta ízű, minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Betyár leves

Sertés hús

Burgonya

Tejföl 12%

Csiperkegomba (konzerv)

Búzaliszt

Vöröshagyma

Fűszerpaprika

Petrezselyemlevél (friss)

Mustár

Olaj

Fekete őrölt bors

Darás metélt

Száraztészta

Búzadara

Sárgabarack dzsem

Cukor

Olaj

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >