null Veszprém megye - 78. számú vizsgálat - Irinyi János Általános Iskola - Balatonfűzfő

Veszprém megye - 78. számú vizsgálat - Irinyi János Általános Iskola - Balatonfűzfő

Veszprém megye - 78. számú vizsgálat - Irinyi János Általános Iskola - Balatonfűzfő

78. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Irinyi János Általános Iskola Tálalókonyha
(8184 Balatonfűzfő, Irinyi utca 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,6 pont

 

 

Menü: Hideg almaleves, Rakott karfiol
 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. április 17.

Mintavételi alap : 166 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha:Susogó Team Kft.
(8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás út 12.)
.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Hideg almaleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Szürkés- barna színű alaplében közel azonos méretű törtfehér és világosbarna színű gyümölcskockák, sötétbarna fűszerszemcsék. Az alaplében sok apró sűrítőanyag csepp látható.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű. A gyümölcs darabok egyenletesen átfőttek, kellően puhák, jól rághatók. A sűrítőanyag cseppek felismerhetők.
Illat: Jellegzetes fahéjas alma illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Fahéjas, édeskés, de összhatásában kevésbé harmonikus, kissé üres. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott karfiol (20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A sárgás-fehér színű, kb. 1 cm vastagságú fedőréteg alatt törtfehér színű karfiol réteg, alatta paprikától pirosra színezett rizs és darált hús keveréke, apró fekete és piros fűszerszemcsékkel. A rétegek jól elkülönülnek.

Állomány: A rizs és a darált hús kellően átfőtt, átsült. A karfiol puha, túlfőtt. A fedő besamel réteg kellően sűrű, csomómentes. Az összetevők egymáshoz viszonyított aránya és mennyisége megfelelő.
Illat: A domináns karfiol illat mellett, jellegzetes pörkölt illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kellően fűszeres. Az étel elnevezése és bírált étel íze összhangban van. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Hideg almaleves
almakocka mirelit 10 kg
Tejföl 3 l
Rétesliszt 1 kg
Vaníliás cukor 0,5 kg
Édesítőszer 0,2 l
Őrölt fahéj 0,1 kg
Citromlé 0,1 l
Só 0,05 kg
Szegfűszeg őrölt 5 dkg

Rakott karfiol
Karfiol mirelit 12 kg
Vöröshagyma kocka mirelit 5 kg
Tejföl 5 l
rizs 5 kg
Csirkemell 4 kg
Lecsó zöldségkeverék mirelit 3 kg
Sertés lapocka 3 kg
Étolaj 2 l
Rétesliszt 0,5 kg
Zsemlemorzsa 0,5 kg
Só 0,1 kg
Fűszerpaprika 10 dkg
Őrölt kömény 5 dkg
Ételízesítő 5 dkg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >