null Veszprém megye-66.számú vizsgálat-Márkói Német Nemzetiségi Óvoda tálalókonyha

Veszprém megye-66.számú vizsgálat-Márkói Német Nemzetiségi Óvoda tálalókonyha

Veszprém megye-66.számú vizsgálat-Márkói Német Nemzetiségi Óvoda tálalókonyha

66. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Márkói Német Nemzetiségi Óvoda tálalókonyha (8441 Márkó, Kálvária utca 6.)

A menü minősítése:

 

ÁTLAGOS

 

 

 

Menü: Húsgombóc leves, Aszték főzelék, főtt tojás, kenyér, Eper

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 23.

Napi adag: 64 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bakony Gaszt Zrt. 4015. Egyetemi Étterem
(8200 Veszprém, Hóvirág utca 6.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsgombóc leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga színű alaplében drapp színű húsgombócok, sárgarépa, petrezselyem, zeller kockák, zöld fűszernövény darabkák. Tetején néhány apró, sárga színű zsiradék csepp.
Állomány: Az alaplé kellően híg. A zöldségek kissé elpuhultak, a húsgombócok kellően átfőttek, rugalmasak.
Illat: Jellegzetes főtt hús és zöldség illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes főtt hús és zöldség ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

Aszték főzelék, főtt tojás, kenyér (2 dl+1 db/adag)

Külső megjelenés: Narancsos - barnás színű főzelékalapban kukorica, zöldborsó szemek és sárgarépa kockák, néhány zöld fűszernövény darabka. Néhány sárgarépa kocka kevésbé jól tisztított.

Hosszában félbevágott, természetes színű főtt tojás.

Formában sütött kenyérből vágott szelet héja világosbarna színű, bélzete törtfehér.

Állomány: A főzelékalap kellően sűrű, a zöldségek nem főttek túl. A tojás keményre főtt. A kenyér jól lazított, csomómentes, tapintásra rugalmas, szájban rágáskor kissé tapad.
Illat: Összetevőkre jellemző, fűszeres, a kukorica illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegének megfelelő, édeskés, zöldséges ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eper

Külső megjelenés: Érett piros színű, ép, egészséges, tisztára mosott eper szemek.
Állomány: Érett gyümölcsre jellemző, kellően lédús, nem elpuhult.
Illat: Érett eperre jellemző, aromás. Idegen szagtól mentes.
Íz: Korai érésű eperre jellemzően zamatos és édeskés. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Húsgombóc leves
Sertés lapocka

Majoranna
Őrölt bors
Vöröshagyma
Olaj
Búzadara
Teljes tojáspor
Sárgarépa
Gyökér kocka mirelit
Karalábé kocka mirelit
Zeller kocka
Petrezselyemzöld
Ételízesítő sócsökkentett
Karalábé

Aszték főzelék
Mexikói keverék mirelit

Liszt
Olaj
Petrezselyemzöld
Ételízsítő
Tej 1,5%
Kristálycukor

 


 



 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >