null Vas megye - 63. számú vizsgálat - Nyugdíjasok Hegyháti Otthona Főzőkonyha

Vas megye - 63. számú vizsgálat - Nyugdíjasok Hegyháti Otthona Főzőkonyha

Vas megye - 63. számú vizsgálat - Nyugdíjasok Hegyháti Otthona Főzőkonyha

63. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Nyugdíjasok Hegyháti Otthona Főzőkonyha
(9825 Oszkó, Petőfi u. 1.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,3 pont

 

 

Menü:Frankfurti leves, Sajtos stangli

 

 

Mintavétel ideje: 2018.június 15.

Mintavételi alap : 31 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetője:Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény
(9700 Szombathely Gagarin u. 5.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: A megfelelő sűrűségű, opálos, pirospaprikától színezett, feltehetően tejterméket tartalmazó sűrítéssel készült alaplében jól tisztított tört fehér burgonyakockák, egyenletes méretűre,  karika alakúra vágott barnás színű virsli darabok mellett nyomokban sárgászöld kelkáposztalevelek találhatók.  A sűrítés nem egyenletes oszlik el, a sűrítésből származó apró fehér szemcsék csomókba összeállnak. Tetején megfelelő mennyiségben apró zsiradékcseppek valamint zöldfűszer darabok láthatók.
Állomány: A lé kissé hígabban folyó, a sűrítésből származó apró fehér szemcsék csomókba állnak össze, a káposzta és a burgonya megfelelően átfőtt. A virsli jól átfőtt, rugalmas.
Illat: Kevésbé karakteres, a káposzta, a sűrítőanyag és a fűszerek illata harmonikus. Idegen illat nem érezhető.
Íz: Kissé gyenge íz hatású, de a kelkáposzta, a fűszerek és a virsli füstölt íze harmonizál. A só ízfokozó hatása  megfelelően érvényesül. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos stangli (2 db /adag)

Külső megjelenés:

Kb. 14 cm x 6 cm x 5 cm-es enyhén patkó alakúra tekert, kelt tésztából készült tészta a második fogás. Arany-barnára sült, teteje megfelelő mennyiségű sajttal szórt, ami a tésztára megfelelően rápirult. Metszésfelületén látható, hogy a tört fehér színű tészta megfelelően átsült. Étvágygerjesztő.

Állomány: A kelt tésztára jellemző állományú, megfelelően megkelt, megsült, laza, könnyed, rugalmas, jól rágható, alaktartó.
Illat: Jellemző, a sült tészta és a sajt illata harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegének megfelelő, a sajt és a sült tészta íze harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Frankfurti leves
Baromfi virsli 8 kg
Olaj 1l
Tejföl 20% 3 l
Liszt 1 kg
Fehér őrölt bors 0,03 kg
Fűszerpaprika 0,16 kg
Majoranna 0,02 kg
Só 0,2 kg
Ételízesítő 0,1 kg
Burgonya 8 kg
Kelkáposzta 13 kg
Vöröshagyma 1 kg

Sajtos stangli
Liszt 15 kg
Élesztő 0,7 kg
Só 0,5 kg
Cukor 1 kg
Tej 2 l
Trappista sajt 3 kg



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >