null Vas megye - 62. számú vizsgálat - Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény Vasvári Telephelye Főzőkonyha

Vas megye - 62. számú vizsgálat - Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény Vasvári Telephelye Főzőkonyha

Vas megye - 62. számú vizsgálat - Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény Vasvári Telephelye Főzőkonyha

62. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény Vasvári Telephelye
Főzőkonyha
(9800 Vasvár, Petőfi S. u. 14.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,7 pont

 

 

Menü:Frankfurti leves, Sajtos stangli

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 15.

Mintavételi alap: 127 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt, idős

A főzőkonyha üzemeltetője: Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény
(9700 Szombathely, Gagarin u. 5.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Frankfurti leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: A megfelelő sűrűségű, opálos, pirospaprikától színezett, feltehetően tejterméket tartalmazó sűrítéssel készült alaplében jól tisztított tört fehér burgonyakockák, egyenletes méretűre, karika alakúra vágott barnás színű virsli darabok mellett sárgászöld kelkáposztalevelek dúsítják a levest.  Tetején megfelelő mennyiségben apró zsiradékcseppek valamint zöldfűszer darabok láthatók.
Állomány: A lé hígan folyó, a sűrítés sima, a káposzta megfelelően átfőtt, a burgonya nem egyenletesen főtt meg. A virsli jól átfőtt, rugalmas.
Illat: Jellegzetes, a káposzta, a sűrítőanyag és a fűszerek illata harmonikus. Idegen illat nem érezhető.
Íz: Telt, karakteres ízű, a kelkáposzta, a fűszerek és a virsli füstölt íze harmonizál. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos stangli (2 db /adag)

Külső megjelenés:

Kb. 16 cm x 5 cm x 5 cm-es enyhén patkó alakúra tekert, kelt tésztából készült tészta a második fogás. Arany-barnára sült, teteje viszonylag kis mennyiségű sajttal szórt, ami a tésztára megfelelően rápirult. Metszésfelületén látható, hogy a tört fehér színű tészta megfelelően átsült. Étvágygerjesztő.

Állomány: A kelt tésztára jellemző állományú, megfelelően megkelt, megsült, laza, könnyed, rugalmas, jól rágható.
Illat: Jellemző, a sült tészta és a sajt illata harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegének megfelelő, a sajt és a sült tészta íze harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Frankfurti leves
Bécsi virsli 8 kg
Olaj 1l
Tejföl 20% 3 l
Liszt 1 kg
Fehér őrölt bors 0,03 kg
Fűszerpaprika 0,16 kg
Majoranna 0,02 kg
Só 0,2 kg
Ételízesítő 0,1 kg
Burgonya 8 kg
Kelkáposzta 13 kg
Vöröshagyma 1 kg

Sajtos stangli
Liszt 15 kg
Élesztő 0,7 kg
Só 0,5 kg
Cukor 1 kg
Tej 2 l
Trappista sajt 3 kg

 


 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >