Vas megye - 57. számú vizsgálat - Egyházasrádóci Iskola Konyha
Vas megye - 57. számú vizsgálat - Egyházasrádóci Iskola Konyha
57. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Egyházasrádóci Iskola Főzőkonyha
(9783 Egyházasrádóc, Kossuth Lajos utca 86.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,8 pont |
Menü: Daragaluska leves, Csirkemell rosron fűszervajjal, krumplipürével
Mintavétel ideje: 2018. május 30.
Mintavételi alap : 80 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 év
Üzemeltető: Just Food Kft. (9970 Szentgotthárd, Füzesi út 7.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: | Aranysárga színű, kissé opálos alaplében félbevágott sárgarépa karikák, zeller és karalébé szeletek láthatók. A levesbetét krémfehér színű, zöld színű fűszernövény darabkákkal tarkított daragaluska. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellegzetesen híg. A zöldségek kissé túlfőttek. A levesbetét kellően átfőtt, nem puhult el. |
Illat: | Jellegzetes, de a zöldségek illata kevésbé intenzív. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegzetes, zöldséges ízű. A só ízfokozó hatása erősebben érződik. Idegen íztől mentes. |
Csirkemell roston fűszervajjal, krumplipürével (6,5 + 20 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes alakú, világosbarna színű csirkemell szelet. Felülete fekete, piros, barna fűszerszemcsékkel szórt. A fűszervaj sárga színű, zöld fűszernövény darabkákkal tarkított. A burgonya püré világossárga színű, fekete színű fűszerszemcséket tartalmaz. |
Állomány: | A csirkemell kellően átsült, puha, nem rágós, de jellegzetesen száraz. A fűszervaj szájban margarinszerűen kenődő. A burgonyapüré csomómentes, jellegzetes sűrűségű, kissé nyúlós állományú. |
Illat: |
Kellemes, aromás, fűszeres hússzelet. A burgonyapüré illata kissé gyenge. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A hússzelet kellemesen zamatos, fűszeres. A burgonyapüré jellegtelen, kissé üres ízű. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 85 adag:
Daragaluska leves
Tojás 20 db
Búzadara 2 kg
Gyömbér 0,01 kg
Só 0,15 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Gyökér 2,5 kg
Sárgarépa 3,6 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Lecsó konzerv 0,3 kg
Roston csirkemell
Csirkemell 9 kg
Vaj 80% 0,025 kg
Fűszersó 0,06 kg
Burgonyapüré
Burgonya 15 kg
Só 0,015 kg
Tej 1,5% 5 l
Margarin 0,5 kg