null Vas megye - 57. számú vizsgálat - Egyházasrádóci Iskola Konyha

Vas megye - 57. számú vizsgálat - Egyházasrádóci Iskola Konyha

Vas megye - 57. számú vizsgálat - Egyházasrádóci Iskola Konyha

57. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Egyházasrádóci Iskola Főzőkonyha
(9783 Egyházasrádóc, Kossuth Lajos utca 86.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,8 pont

 

 

Menü: Daragaluska leves, Csirkemell rosron fűszervajjal, krumplipürével
 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 30.

Mintavételi alap : 80 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 év

Üzemeltető: Just Food Kft. (9970 Szentgotthárd, Füzesi út 7.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Aranysárga színű, kissé opálos alaplében félbevágott sárgarépa karikák, zeller és karalébé szeletek láthatók. A levesbetét krémfehér színű, zöld színű fűszernövény darabkákkal tarkított daragaluska. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen híg. A zöldségek kissé túlfőttek. A levesbetét kellően átfőtt, nem puhult el.
Illat: Jellegzetes, de a zöldségek illata kevésbé intenzív. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, zöldséges ízű. A só ízfokozó hatása erősebben érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csirkemell roston fűszervajjal, krumplipürével (6,5 + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes alakú, világosbarna színű csirkemell szelet. Felülete fekete, piros, barna fűszerszemcsékkel szórt. A fűszervaj sárga színű, zöld fűszernövény darabkákkal tarkított. A burgonya püré világossárga színű, fekete színű fűszerszemcséket tartalmaz.

Állomány: A csirkemell kellően átsült, puha, nem rágós, de jellegzetesen száraz. A fűszervaj szájban margarinszerűen kenődő. A burgonyapüré csomómentes, jellegzetes sűrűségű, kissé nyúlós állományú.
Illat:

Kellemes, aromás, fűszeres hússzelet. A burgonyapüré illata kissé gyenge. Idegen szagtól mentes.

Íz: A hússzelet kellemesen zamatos, fűszeres. A burgonyapüré jellegtelen, kissé üres ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 85 adag:

Daragaluska leves
Tojás 20 db
Búzadara 2 kg
Gyömbér 0,01 kg
Só 0,15 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Gyökér 2,5 kg
Sárgarépa 3,6 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Lecsó konzerv 0,3 kg

Roston csirkemell
Csirkemell 9 kg
Vaj 80% 0,025 kg
Fűszersó 0,06 kg

Burgonyapüré
Burgonya 15 kg
Só 0,015 kg
Tej 1,5% 5 l
Margarin 0,5 kg
 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >