null Tolna megye - 37. számú vizsgálat - Magyarkeszi Idősek Klubja Tálalókonyha

Tolna megye - 37. számú vizsgálat - Magyarkeszi Idősek Klubja Tálalókonyha

Tolna megye - 37. számú vizsgálat - Magyarkeszi Idősek Klubja Tálalókonyha

37. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Magyarkeszi Idősek Klubja Tálalókonyha
(7098 Magyarkeszi, Köztársaság u. 4-6.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,0 pont

 

 

Menü: Babgulyás, Pizza

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. július 19.

Mintavételi alap: 36 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 60 év feletti korosztály

Főzőkonyha:
Ozorai Mesevár Óvoda és Konyha
(7098 Magyarkeszi, Köztársaság u. 7-8.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Babgulyás (5 dl/adag)

Külső megjelenés: A pirospaprikától barnás-narancsosra színezett, opálos alaplében eltérő méretű és formájú narancsos sárgarépa, törtfehér gyökérzöldség darabok, vörösbab szemek, amelyeknél néhány szemről a héj lepöndörödött, valamint többnyire megfelelően tisztított egyenletes méretűre darabolt,  kockára vágott  sertéshúsdarabok láthatók az alapléhez képest megfelelő mennyiségben. A tetején narancsos-piros színű zsiradékcseppek gyöngyöznek. Levesbetét kis mennyiségű törtfehér csipetketészta. Tetszetős megjelenésű, tartalmas leves.
Állomány: Az alaplé sűrűn folyó, csomómentes. A zöldségek többnyire egyenletesen főttek át, némelyik azonban túlfőtt, a hús megfőtt, néhol nehezebben rágható.
Illat: Jellegzetes, a babgulyásra jellemző illatú, telt, harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Telt, karakteres ízhatású, a zsiradék és a bors íze a kelleténél kissé erősebben dominál. Tartalmas. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pizza (25 dkg/adag)

Külső megjelenés: Kb. 15x15 cm-es, 0,8 cm vastag, vajszínűre sült tészta tetején paradicsomos alapban vöröses színű sonkát tartalmazó, húskrém jellegű rátét, barnás-drappos színű gombaszeletek, élénksárga színű kukoricaszemek, nagyobb darab vöröshagymaszeletek láthatók, reszeltsajttal megszórva és aranybarnára rásütve a tetején.
Állomány: A tészta kissé szalonnás jellegű, tömör, kissé sületlen, a húsrátét állománya krémes-darabos, nem tetszetős, nyers érzetű. A zöldségek megfelelő puhaságúak, a sajt megfelelően pirult.
Illat: A hagyma domináns illata mellet kesernyés illat érződik.
Íz: A hagyma erős, domináns íze mellett fanyar íz érződik, ami hosszan tartó édeskés-sós utóízt okoz. Nem harmonikus ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 36 adagra:

Babgulyás
Babérlevél 0,25 csomag
Feketebors (őrőlt) 0,25 csomag
Köménymag (őrőlt) 0,25 csomag
Pirosarany (csemege)  0,25 csomag
Búzaliszt 0,2 kg
Ételízesítő (só nélküli) 0,13 kg
Petrezselyemgyökér 0,78 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Sertés comb 2,13 kg
Só 0,094 kg
Szalonna (füstölt) 0,11 kg
Tarkabab 1,87 kg
Vöröshagyma 0,52 kg
Zellergumó 1,16 kg
Olaj 0,2 liter

Pizza
Bazsalikom 0,54 kg
Búzaliszt 3,87 kg
Csiperke gomba 1,15 kg
Gépsonka 1,98 kg
Ketchup 0,54 kg
Kukorica (morzsolt) 1,35 kg
Párizsi 1,63 kg
Sertés zsír 0,27 kg
Só 0,094 kg
Trappista sajt 1,58 kg
Vöröshagyma 1,92 kg
Olaj 0,6 liter
Tej (1,5%) 1,23 kg






 

 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >