Somogy megye - 46. számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda - Siófok
Somogy megye - 46. számú vizsgálat - Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda - Siófok
46. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda (8600 Siófok, Asztalos utca 18.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.13. Napi adag: 3000 adag/ebéd Főzőkonyha: S-Food Kft. (u.a.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány sárga enyhén zavaros lében különböző méretű, (kb. 0,5-5 cm) hasábokra vágott sárgarépa, gyökérzöldség, karalábé, zeller, néhány burgonya. A zöldségek jól tisztítottak, 1 burgonya kockán barnás elszíneződés látszott. A tészta különböző méretű, törtfehér színű gépi cérnametélt, arányaiban nagyobb mennyiségben. A leves alján kevés zöldség törmelék, a lében néhány apró zöldfűszer levél és bors szemcse látható. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a zöldségek kellően puhák, a burgonya túlfőtt, szétmálló. A tészta megfelelően kellően puha, rugalmas. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, a tészta illata dominál, a zöldségek illata gyengébben érződik. |
Íz: |
Jellegtelen, aromaszegény, inkább csontlevesre emlékeztető ízhatású. |
Eszterházy sertéstokány, copfocska tészta (15 dkg +10 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Sertéstokány: fűszerszemcsékkel tarkított, halvány szürkés-barnás színű mártásban különböző alakú és formájú húsdarabok és apró sárgarépa kockák. Egy-két húskocka kevésbé jól tisztított, kissé mócsingos. A copfocska tészta halvány vajsárga színű, kissé töredezett. |
Állomány: |
A hús jól átfőtt, rugalmasan puha, a mártás kellő sűrűségű. A tészta rugalmas, nem szétfőtt, de kissé összetapadt. |
Illat: |
Jellegzetesen fűszeres, mustáros, savanykás-édeskés. |
Íz: |
A tokány a sárgarépától édeskés, jellegzetesen fűszeres. A tészta kissé jellegtelen. Összhatásában kellemes, ízletes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Adatbekérés folyamatban
|