null Somogy megye - 46. számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda - Siófok

Somogy megye - 46. számú vizsgálat-Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda - Siófok

Somogy megye - 46. számú vizsgálat - Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda - Siófok

46. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda (8600 Siófok, Asztalos utca 18.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Húsleves, Eszterházy sertés tokány,

copfocska tészta, Körte

 

Mintavétel ideje: 2016.09.13.

Napi adag: 3000 adag/ebéd

Főzőkonyha: S-Food Kft.

(u.a.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halvány sárga enyhén zavaros lében különböző méretű, (kb. 0,5-5 cm) hasábokra  vágott sárgarépa, gyökérzöldség, karalábé, zeller, néhány burgonya. A zöldségek jól tisztítottak,  1 burgonya kockán barnás elszíneződés látszott. A tészta különböző méretű, törtfehér színű gépi cérnametélt, arányaiban nagyobb mennyiségben. A leves alján kevés zöldség törmelék, a lében néhány apró zöldfűszer levél és bors szemcse látható.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek kellően puhák, a burgonya túlfőtt, szétmálló. A tészta megfelelően kellően puha, rugalmas.

Illat:

Kissé jellegtelen, a tészta illata dominál, a zöldségek illata gyengébben érződik.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, inkább csontlevesre emlékeztető ízhatású.

 Eszterházy sertéstokány, copfocska tészta (15 dkg +10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Sertéstokány: fűszerszemcsékkel tarkított, halvány szürkés-barnás színű mártásban különböző alakú és formájú húsdarabok és apró sárgarépa kockák. Egy-két húskocka kevésbé jól tisztított, kissé mócsingos. A copfocska tészta halvány vajsárga színű, kissé töredezett.

Állomány:

A hús jól átfőtt, rugalmasan puha, a mártás kellő sűrűségű.

A tészta rugalmas, nem szétfőtt, de kissé összetapadt.

Illat:

Jellegzetesen fűszeres, mustáros, savanykás-édeskés.

Íz:

A tokány a sárgarépától édeskés, jellegzetesen fűszeres. A tészta kissé jellegtelen. Összhatásában kellemes, ízletes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Adatbekérés folyamatban

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >