Nógrád megye - 45. számú vizsgálat - GAMESZ Központi Konyha I. Főzőkonyha - Balassagyarmat
Nógrád megye - 45. számú vizsgálat - GAMESZ Központi Konyha I. Főzőkonyha - Balassagyarmat
45. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
GAMESZ Központi Konyha I. Főzőkonyha
(2660 Balassagyarmat, Bajcsy Zs. út 14.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,1 pont |
Menü: Zöldborsó leves, Lecsós hús, Tarhonya
Mintavétel ideje: 2018. március 20.
Mintavételi alap : 999 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14, év, 15-18 év, felnőtt
Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: GAMESZ
(2660 Balassagyamat, Rákóczi út 50. )
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Drappos-sárgás híg lében sok apró szemű zöldborsó, gondatlanul darabolt, különböző méretű és alakú sárga-és fehérrépa, néhány kisebb-nagyobb burgonya, kevés apró galuska. Alján sok fekete fűszerszemcse és petrezselyem foszlány, tetején narancsszínű zsírcseppek. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek és a galuska elpuhultak, a borsó kemény héjú. |
Illat: | Nem harmonikus. Enyhén édeskés, borsos. |
Íz: | Jellegtelen, édes, a borstól kissé csípős. Ízleléskor zsíros érzetű a szájban. Nem harmonikus, nem ízletes. |
Lecsós hús + Tarhonya köret (15 + 24 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett lecsós jellegű szaftban különböző méretű, hosszúkás, viszonylag nagy- méretű csirkemell csíkok, néhány paprika darab. Tetején sok piros zsiradék. Nem túl tetszetős megjelenésű.A köret világos drapptól barnáig terjedő színárnyalatúra pirított, fényes felületű gépi tarhonya. |
Állomány: |
A hús puhára főzött, jellegzetesen száraz. A szaft zsíros. A tarhonya rugalmasan puha. Néhány kisebb, könnyen szétnyomható csomócskát tartalmaz. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, lecsós, paprikás. A tarhonya pirított tésztára jellemző. |
Íz: |
A lecsós hús paprikás, fűszeres. Kissé édeskés, kissé zsíros. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldborsó leves
Bors 0,007 kg
Burgonya 1,5 kg
Delikát só mentes 0,02 kg
Fokhagyma 0,025 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg
Karalábé 0,4 kg
Köménymag 0,001 kg
Olaj 0,6 l
Petrezselyemgyökér 0,6 kg
Petrezselyemzöld 0,03 kg
Sárgarépa 1,2 kg
Só 0,07 kg
Száraztészta 0,12 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Zeller 0,3 kg
Zöldborsó 4,5 kg
Lecsós hús
Bors 0,03 kg
Csirkemell filé 8 kg
Kristálycukor 0,2 kg
Olaj 0,6 l
Pepperonata 7,8 kg
Só 0,07 kg
Vöröshagyma 1,5 kg
Tarhonya 8 kg