null Nógrád megye-37.számú vizsgálat- EGYMI Tálalókonyha - Pásztó

Nógrád megye-37.számú vizsgálat- EGYMI Tálalókonyha - Pásztó

Nógrád megye-37.számú vizsgálat- EGYMI Tálalókonyha - Pásztó

37. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

EGYMI Tálalókonyha
(3060 Pásztó, Fő út 138.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,9 pont

 

 

Menü: Csirkeragu leves, Sajtos tejfölös tészta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 18.

Mintavételi alap : 94 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-10 év

Főzőkonyha : Lacibá Konyhája
(3060 Pásztó, Kishegy utca 27.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csirkeragu leves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Drappos-sárga, enyhén zavaros alaplében különböző méretű csirkemell darabok, 1x1 cm-es kockára darabolt narancsos sárgarépa és tört fehér petrezselyemgyökér, jellemző színű zöldborsó, levesbetétként minimális mennyiségű sárgásfehér galuskatészta, valamint apró borszemcsék és zöldfűszer darabok láthatóak. Tetején apró zsírcseppek gyöngyöznek.
Állomány: A lé a húsfoszlányok miatt kissé zavaros. A zöldségek kissé túlfőttek, a zöldborsó néhol kemény, a minimális mennyiségű levesbetét nem egyenletesen főtt át. A hús jellegének megfelelően puha.
Illat: Kevésbé telt, kissé üres, a zöldborsó illata dominál. Idegen illattól mentes.
Íz: Az összetevő íze nem elég intenzív, a fűszerhasználat kissé gyenge. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos tejfölös tészta (15 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos méretű (8cm hosszú), matt felületű krém fehér színű spagetti tészta fehér színű tejföllel és sárga színű reszelt sajttal megszórva a második fogás. A tészta és a feltét aránya megfelelő.

Állomány: A tészta kellően átfőtt, rugalmas, nem szétfőtt. A tejföl sűrűn folyó, a sajt rugalmas, nem összetapadt. 
Illat: Gabona illatú, a tejföltől és a sajttól enyhén savanykás illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: A tészta a nem megfelelő só használat miatt ízetlen, de a sajttal és tejföllel összekeverve jellegének megfelelő. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 28 főre :

Csirkeragu leves
Csirkemell 0,7 kg
Csirkecomb 0,7 kg
Zöldborsó 0,56 kg
Sárgarépa 0,42 kg
Petrezselyemgyökér 0,28 kg
Vöröshagyma 0,224 kg
Olaj 0,11 l
Petrezselyemzöld 0,019 kg
Só 0,012 kg
Fokhagyma 0,004 kg
Rozmaring 0,011 kg

Sajtos tejfölös tészta
Száraz tészta 4 tojásos 1,12 kg
Tejföl 12% 0,84 kg
Trappista sajt 0,61 kg
Olaj 0,014 l
Só 0,016 kg

 

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >