null Nógrád megye – 34.számú vizsgálat – 3304. Kodály Diákétterem – Salgótarján

Nógrád megye – 34.számú vizsgálat – 3304. Kodály Diákétterem – Salgótarján

Nógrád megye – 34.számú vizsgálat – 3304. Kodály Diákétterem – Salgótarján

34. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

3304. Kodály Diákétterem
(3100 Salgótarján, Mártírok útja 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS  

 

 

Menü: Pulyka aprólék leves, Párolt sertésszelet, Eszterházy mártás,
penne tészta


 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. szeptember 20.

Mintavételi alap : 420 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14, felnőtt

Főzőkonyha: Hungast Vital Kft.
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Pulykaaprólék leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga lében közel azonos méretű sárga-és fehérrépa, karalábé, zellerkocka, néhány nagyobb kelkáposzta levéldarab, ill. zöldfűszer foszlány, valamint borsszemcsék. Levesbetét eperlevél tészta. Tetején áttetsző zsírcseppek. Húst, pulykaaprólékot nem tartalmaz.
Állomány: A lé tiszta, átlátszó, a zöldségek kissé túlfőttek. A tészta puha, részben csomókba összetapadt.
Illat: Kissé jellegtelen, kevésbé aromás. Mirelit zöldség levesre emlékeztető, a húslé illata nem érződik.
Íz: Zöldséglevesre jellemző, a borstól enyhén csípős. Az elnevezésnek nem megfelelő ízhatású, húsos íz nem érezhető.

 

 

 


 

 

 

 


Párolt sertésszelet, Eszterházy mártás,
penne tészta (1,5 dl + 22 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Drappos-narancs színű mártásban apró sárgarépa darabkák és közel azonos nagyságúra vágott, gondosan tisztított húskockák. A penne tészta többségében egész, ép, halványsárga színű, enyhén olajos felületű. Elvétve található néhány repedt darab.

Állomány: A hús jellegének megfelelően rugalmasan puha, a mártás kellő sűrűségű, a tészta puha, de nem szétfőtt, nem összetapadt.
Illat: A tészta jellegzetes gabonaillatú, a mártás kellemesen fűszeres, enyhén savanykás. Összhatásában kellemes, harmonikus, minden idegen illattól mentes.
Íz: A mártás kellemesen fűszeres, savanykás-édeskés, a hús ízletes. A tészta jellegzetes, tiszta, gabonára emlékeztető. Az ízek jól kiegészítik egymást, összhatásában kellemes, harmonikus, ízletes étel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Pulykaaprólék leves
Pulykaaprólék 12,8 kg
Zellergumó 1,54 kg
Zöldségleves fűszerkeverék 0,38 kg
Sárgarépa kocka 9,3 kg
Gyökér kocka 2,92 kg
Petrezselyemzöld 0,21 kg
Őrölt bors 0,04 kg
 

Párolt sertésszelet, Eszterházy mártás,
penne tészta
Sertéscomb 25,7 kg
Mustár 1,67 kg
Tejföl 12% 5,14 kg
Paprika 0,79 kg
Vöröshagyma 3,38 kg
Liszt 0,64 kg
Olaj 2,51 kg
Penne tészta 23 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >