null Nógrád megye-32.számú vizsgálat-GAMESZ Központi Főzőkonyha-Balassagyarmat

Nógrád megye-32.számú vizsgálat-GAMESZ Központi Főzőkonyha-Balassagyarmat

Nógrád megye-32.számú vizsgálat-GAMESZ Központi Főzőkonyha-Balassagyarmat

32. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)

GAMESZ Központi Főzőkonyha (2660 Balassagyarmat, Bajcsy- Zs út 14. )

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti átlagos ÁTLAG ALATTI nem megfelelő

 

 

Menü: Brokkolikrém leves, Paprikás burgonya uborkasalátával

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 31.

Napi adag: 355 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrém leves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Halvány fakózöld színű, sűrített levesben sok apró brokkoli rózsa, több, viszonylag nagyobb szárdarab, valamint elvétve 1-2 kockatészta látható. Tetején áttetsző zsírcseppek, és sűrítésből eredő fehér pöttyök.
Állomány: Krémleveshez képest kissé hígan folyó. A brokkoli rózsák és a tészta puhára főttek, a brokkoli szárdarabok enyhén roppanósak.
Illat: Brokkoli levesre jellemző, kellemes, tiszta, gyengén fűszeres.
Íz: Kissé íztelen, sótlan, fűszerszegény. A brokkoli natúr íze érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprikás burgonya uborkasalátával (30 dkg + 10 dkg/adag)

Külső megjelenés: Fakó, fűszerpaprikától barnás-pirosra színezett sűrű masszában különböző méretű és alakú burgonya, karikára vágott virsli és néhány főzőkolbász illetve sonkakocka, fűszerszemcsék. Nem tetszetős megjelenésű. Az uborkasalátában héjas kígyóuborka vékony karikákra szeletelve. Lé nincs, fűszer nem látható.
Állomány: A burgonya túl puha, a nagy része pépesre főtt. A virsli és a kolbász is puha, szétmálló. Az uborka ropogós, de nem hersegően friss, inkább rágós.
Illat: Illatában csak a főtt burgonya és a fűszerpaprika illata dominál nem kellően fűszeres, kevésbé harmonikus. Az uborka ecetes, savanyú nem kellően harmonikus.
Íz:

Enyhén paprikás, kevésbé fűszeres, aromaszegény, enyhén savanykás. Az állaga sokat ront az ízhatáson. Az uborka ecetes, savanyú, teljesen fűszertelen, nem harmonikus, nem ízletes.

Együtt fogyasztva sem kellemes összhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Brokkolikrém leves
Brokkoli mirelit
Liszt
Olaj
Tejföl 12%
Őrölt bors

Fokhagyma

Paprikás burgonya
Burgonya
Vöröshagyma
Fokhagyma
Olaj
Virsli
Fűszerpaprika
Őrölt bors

Kömény

Uborkasaláta
Kígyóuborka

Kristálycukor
Ecet


 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >