Nógrád megye-32.számú vizsgálat-GAMESZ Központi Főzőkonyha-Balassagyarmat
Nógrád megye-32.számú vizsgálat-GAMESZ Központi Főzőkonyha-Balassagyarmat
32. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)
GAMESZ Központi Főzőkonyha (2660 Balassagyarmat, Bajcsy- Zs út 14. )
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt | átlag feletti | átlagos | ÁTLAG ALATTI | nem megfelelő |
Menü: Brokkolikrém leves, Paprikás burgonya uborkasalátával
Mintavétel ideje: 2017. május 31.
Napi adag: 355 adag/ebéd
Főzőkonyha: u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkolikrém leves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Halvány fakózöld színű, sűrített levesben sok apró brokkoli rózsa, több, viszonylag nagyobb szárdarab, valamint elvétve 1-2 kockatészta látható. Tetején áttetsző zsírcseppek, és sűrítésből eredő fehér pöttyök. |
Állomány: | Krémleveshez képest kissé hígan folyó. A brokkoli rózsák és a tészta puhára főttek, a brokkoli szárdarabok enyhén roppanósak. |
Illat: | Brokkoli levesre jellemző, kellemes, tiszta, gyengén fűszeres. |
Íz: | Kissé íztelen, sótlan, fűszerszegény. A brokkoli natúr íze érződik. |
Paprikás burgonya uborkasalátával (30 dkg + 10 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Fakó, fűszerpaprikától barnás-pirosra színezett sűrű masszában különböző méretű és alakú burgonya, karikára vágott virsli és néhány főzőkolbász illetve sonkakocka, fűszerszemcsék. Nem tetszetős megjelenésű. Az uborkasalátában héjas kígyóuborka vékony karikákra szeletelve. Lé nincs, fűszer nem látható. |
Állomány: | A burgonya túl puha, a nagy része pépesre főtt. A virsli és a kolbász is puha, szétmálló. Az uborka ropogós, de nem hersegően friss, inkább rágós. |
Illat: | Illatában csak a főtt burgonya és a fűszerpaprika illata dominál nem kellően fűszeres, kevésbé harmonikus. Az uborka ecetes, savanyú nem kellően harmonikus. |
Íz: |
Enyhén paprikás, kevésbé fűszeres, aromaszegény, enyhén savanykás. Az állaga sokat ront az ízhatáson. Az uborka ecetes, savanyú, teljesen fűszertelen, nem harmonikus, nem ízletes. Együtt fogyasztva sem kellemes összhatású. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Brokkolikrém leves
Brokkoli mirelit
Liszt
Olaj
Tejföl 12%
Őrölt bors
Só
Fokhagyma
Paprikás burgonya
Burgonya
Vöröshagyma
Fokhagyma
Olaj
Virsli
Fűszerpaprika
Őrölt bors
Só
Kömény
Uborkasaláta
Kígyóuborka
Só
Kristálycukor
Ecet