null Nógrád megye-29.számú vizsgálat-3315. Diákétterem-Pásztó

Nógrád megye-29.számú vizsgálat-3315. Diákétterem-Pásztó

Nógrád megye-29.számú vizsgálat-3315. Diákétterem-Pásztó

29. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

3315. Diákétterem (3060 Pásztó, Rákóczi út 5.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldségleves, Burgonyafőzelék magyaros pulykaraguval,

Magvas kenyér

 

Mintavétel ideje: 2017.03.29.

Napi adag: 31 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Mo. Kft.

3315. Diákétterem u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Világossárga híg lében sok sárga hüvelyű zöldbab, sárga és fehérrépa kocka, apró karfiolrózsa darabok és gépi csigatészta látható. Alján fűszerszemcsék, tetején zöldfűszerlevél foszlányok és sárga zsiradékcseppek találhatóak.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek és a tészta puhára főttek, egy részük túl puha. A zöldségek jól tisztítottak, fás részt nem tartalmaznak. A sok összetevőtől tartalmas, sűrű leves.

Illat:

Kellemes, aromás. A zöldségek illata érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően sós, kellemesen fűszeres. A sokféle zöldség íze jól érvényesül, harmonikusan kiegészítik egymást. Tiszta, idegen íztől mentes.

Burgonyafőzelék magyaros pulykaraguval (3,5 dl+7dkg/adag)

Külső megjelenés:

Zöldessárga besűrített főzőlében viszonylag nagy kockára vágott burgonya, apró sárgarépa darabok, zöldfűszerlevél foszlányok, fűszerszemcsék és fehér színű sűrítésből eredő tejföl pöttyök láthatók. A ragu szaftja fűszerpaprikától élénkpirosra színezett, benne gondosan tisztított egyenletesen apró kockára darabolt hús, hagyma, paradicsom, paprikafoszlányok és fekete fűszerszemcse látható. Tetején sok pirosra színezett zsiradékcsepp található.

Állomány:

A főzelék sűrű, darabos, csomómentesen besűrített. A burgonya egyenletesen puhára főtt. A ragu szaftja a sok zöldségtől sűrűn folyó, a hús rugalmasan puha.

Illat:

A főzelék kellemesen savanykás, tejfölös, enyhén fűszeres. Illatában a babér illata érződik. A ragu kellemesen aromás, hagymás, paprikás, pörköltes illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék kellemesen savanykás, tejfölös, enyhén babéros. A ragu fűszerpaprikás, hagymás, pörköltes ízű. Együtt fogyasztva kellően aromás, ízhatása harmonikus. Tiszta, idegen íztől mentes.

Magvas kenyér (1szelet/adag)

Külső megjelenés:

Egy szelet formában sült, tetején magokkal megszórt, aranybarna héjú kenyér. Talpa tiszta. Bélzete drapp színű, barna korpaszemcséktől apró pöttyös.

Állomány:

Héja visszapuhult. Bélzete rugalmas, jól lazított, egyenletesen átsült.

Illat:

Kellemesen aromás, enyhén savanykás. Tiszta, idegen íztől mentes.

Íz:

Kellően sós, savanykás, kellemesen aromás. Tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Zöldségleves

Sárgahüvelyű zöldbab

Zeller kocka (mirelit)

Gyökér kocka (mirelit)

Petrezselyem (mirelit)

Sárgarépa kocka (mirelit)

Karfiol (mirelit)

Olaj

Száraztészta

Ételízesítő

Paradicsom sűrítmény

Őrölt bors

Magyaros pulykaragu

Paprika

Lecsó konzerv

Őrölt bors

Fűszerpaprika

Olaj

Paradicsom

Vöröshagyma

Pulykamell filé

Keményítő érkezési kukorica

Füstölthús ízű alap

Fokhagyma

Burgonyafőzelék

 

Olaj

Liszt

Őrölt bors

Tejföl 20%

Burgonya

Vöröshagyma

Ecet 20%

Tejföl 12%

Babérlevél


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >