null Nógrád megye - 20. számú vizsgálat - Szlovák Nemzetiségi Tagóvoda Tálalókonyha - Sámsonháza

Nógrád megye - 20. számú vizsgálat - Szlovák Nemzetiségi Tagóvoda Tálalókonyha - Sámsonháza

Nógrád megye - 20. számú vizsgálat - Szlovák Nemzetiségi Tagóvoda Tálalókonyha - Sámsonháza

20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Szlovák Nemzetiségi Tagóvoda Tálalókonyha (3074 Sámsonháza, Petőfi út 46.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros burgonyaleves,

Paradicsomos húsgombóc

 

Mintavétel ideje: 2016.10.05.

Napi adag: 17 adag/ebéd

Főzőkonyha: Fészek Vendéglő és Sörkert (SDR Plusz Kft.)

(3100 Salgótarján, Bajcsy Zs. út 16-18.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Magyaros burgonyaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű enyhén opálos levesben szabálytalanra aprított burgonyadarabok, sárgarépa-, fehérrépakockák, apró galuska, paradicsom, illetve paprika darabkák. Tetején kevés, pirospaprikától narancspirosra színezett zsírcsepp, apró zöldfűszer-levél darabok, alján bors és fűszerpaprika szemcsék láthatóak.

Állomány:

A lé hígan folyó, kevés rántással sűrített, a zöldségek és a galuska kellően puhák, jól átfőttek.

Illat:

Burgonyalevesre jellemző, gyengén fűszeres, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Burgonyalevesre jellemző, kellemesen fűszeres, kissé savanykás, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Paradicsomos húsgombóc (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

A paradicsommártás jellegzetes piros színű tetején pirospaprikától narancspirosra színezett zsírcseppekkel. A rizses húsgombóc 3,5-4,0 cm átmérőjű, kissé fakó, benne a rizs hosszúszemű, törtfehér színű, a darálthús világosdrapp színű.

Állomány:

A mártás kellően besűrített, csomómentes állományú. A húsgombóc rugalmasan puha, jól vágható, nem széteső, benne a hús és a rizs is kellően átfőtt.

Illat:

A paradicsommártás illata dominál, jellegzetes, enyhén fűszeres, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

A mártás jellegzetesen savanykás- édeskés, a húsgombóc kellően fűszeres, borsos-hagymás. Összhatásában, kellemes, harmonikus, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Magyaros burgonyaleves

Burgonya

Vöröshagyma

Fokhagyma

Ételízesítő

Fűszerpaprika

Liszt

Étolaj

Paradicsomos húsgombóc

Sertés comb

Étolaj

Tojás

Rizs

Liszt

Kristálycukor

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Ételízesítő só nélkül

Vöröshagyma

Sűrített paradicsom

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >