Komárom-Esztergom megye - 21.számú vizsgálat - Gyakorló Iskola Étterem - Tálalókonyha
Komárom-Esztergom megye - 21.számú vizsgálat - Gyakorló Iskola Étterem-Tálalókonyha
21. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gyakorló Iskola Étterem-Tálalókonyha (2500 Esztergom, Helischer út 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.10.05. Napi adag: 1150 adag/ebéd Főzőkonyha: Zóna Vendéglátó Kft. 6009. Gyakorló Étterem (u.a.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zellerkrémleves pirított tökmaggal (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Vajsárga színű, zöld fűszerszemcsékkel tarkított, egynemű lé tetején zöldes-barnás színű, egész és tört szemű tökmag látható. A leves tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A sűrítőanyag fehér szemcséi láthatók az alaplében. |
Állomány: |
A leves a sűrített levesekre jellemzőnél hígabb sűrűségű, nem teljesen homogén, zellerrostokat tartalmaz, enyhén szemcsés. A tökmag roppanós, megfelelő puhaságú. |
Illat: |
Enyhén savanykás, a tejföl illata dominál, kevésbé aromás. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Enyhén savanykás, a zeller íze enyhén érződik, a vártnál kevésbé dominál. Idegen íztől mentes. |
Szezámmagos bundában sült csirkemell zöldséges rizzsel ( 7dkg+12 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
10x13 cm átmérőjű, 5-10 mm vastagságú hússzeletre jellemző formájú, aranybarna panírban sütött csirkemell. A panírban fehér szezámmag látható megfelelő mennyiségben arányosan elosztva. A metszésfelületen látható, hogy a panír a fehér színű húshoz megfelelően tapad. Összhatásában harmonikus megjelenésű. A köretet adó rizs hosszúkás, fehér színű, matt felületű, pergős rizs, sárga zöldbabbal, narancssárga sárgarépakockákkal, zöld színű zöldborsóval, törtfehér zellerdarabokkal és petrezselyemzölddel keverve megfelelő és arányos mennyiségben. |
Állomány: |
A panír megsült, ropogós, megfelelő puhaságú, a hús szaftos, puha, nem zsíros, rágási maradékot nem ad. A rizsszemek, puhák, rugalmasak, különállóak. A zöldségek nem egyenletesen főttek meg, a zöldbab szétfőtt, néhány borsószem kissé kemény. |
Illat: |
Rántott húsra jellemző, a zöldségek és a rizs illata harmonizál. Idegen illat nem érezhető. |
Íz: |
A rántott húsra zöldséges rizsre jellemző, harmonikus összhatású. Idegen íz nem érezhető. |
Vitaminsaláta (7dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Csíkokban vágott fehér káposzta, narancssárga sárgarépa, piros pritaminpaprika, és karikázott zöld héjú uborka látható megfelelő arányban a megfelelő mennyiségű felöntő lében |
Állomány: |
Friss, ropogós. A felöntő lé hígan folyó, tiszta. |
Illat: |
Enyhén savanykás, ecetes illatú, harmonikus, Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Enyhén savanykás, ecetes ízű, harmonikusan összeért az összetevők íze. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zellerkrémleves pirított tökmaggal Liszt Só Tejföl 12% Őrölt fekete bors Szerecsendió őrölt Margarin Vöröshagyma kocka Zeller Zöldségleves fűszerkeverék Tökmag Szezámmagos bundában sült csirkemell zöldséges rizzsel Margarin Zöldségleves fűszerkeverék Zöldborsó Zöldbab sárgahüvelyű Olaj Zeller Só Sárgarépa Víz Rizs Petrezselyemzöld Csirkemell filé Liszt Zsemlemorzsa Tojás Vitaminsaláta Cukor Petrezselyemzöld Sárgarépa Őrölt fekete bors Fejes káposzta Kígyó uborka TV paprika Kaliforniai paprika Alma ecet Só
|