null Komárom-Esztergom megye - 21.számú vizsgálat - Gyakorló Iskola Étterem - Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye - 21.számú vizsgálat - Gyakorló Iskola Étterem - Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye - 21.számú vizsgálat - Gyakorló Iskola Étterem-Tálalókonyha

21. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Gyakorló Iskola Étterem-Tálalókonyha (2500 Esztergom, Helischer út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zellerkrémleves pirított tökmaggal,

Szezámmagos bundában sült csirkemell zöldséges rizzsel,

Vitaminsaláta

 

Mintavétel ideje: 2016.10.05.

Napi adag: 1150 adag/ebéd

Főzőkonyha: Zóna Vendéglátó Kft. 6009. Gyakorló Étterem

(u.a.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zellerkrémleves pirított tökmaggal (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Vajsárga színű, zöld fűszerszemcsékkel tarkított, egynemű lé tetején zöldes-barnás színű, egész és tört szemű tökmag látható. A leves tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A sűrítőanyag fehér szemcséi láthatók az alaplében.

Állomány:

A leves a sűrített levesekre jellemzőnél hígabb sűrűségű, nem teljesen homogén, zellerrostokat tartalmaz, enyhén szemcsés. A tökmag roppanós, megfelelő puhaságú.

Illat:

Enyhén savanykás, a tejföl illata dominál, kevésbé aromás. Idegen illattól mentes.

Íz:

Enyhén savanykás, a zeller íze enyhén érződik, a vártnál kevésbé dominál. Idegen íztől mentes.

Szezámmagos bundában sült csirkemell zöldséges rizzsel ( 7dkg+12 dkg/adag)

Külső megjelenés:

10x13 cm átmérőjű, 5-10 mm vastagságú hússzeletre jellemző formájú, aranybarna panírban sütött csirkemell. A panírban fehér szezámmag látható megfelelő mennyiségben arányosan elosztva. A metszésfelületen látható, hogy a panír a fehér színű húshoz megfelelően tapad. Összhatásában harmonikus megjelenésű. A köretet adó rizs hosszúkás, fehér színű, matt felületű, pergős rizs, sárga zöldbabbal, narancssárga sárgarépakockákkal, zöld színű zöldborsóval, törtfehér zellerdarabokkal és petrezselyemzölddel keverve megfelelő és arányos mennyiségben.

Állomány:

A panír megsült, ropogós, megfelelő puhaságú, a hús szaftos, puha, nem zsíros, rágási maradékot nem ad. A rizsszemek, puhák, rugalmasak, különállóak.  A zöldségek nem egyenletesen főttek meg, a zöldbab szétfőtt, néhány borsószem kissé kemény.

Illat:

Rántott húsra jellemző, a zöldségek és a rizs illata harmonizál. Idegen illat nem érezhető.

Íz:

A rántott húsra zöldséges rizsre jellemző, harmonikus összhatású. Idegen íz nem érezhető.

Vitaminsaláta (7dkg/adag)

Külső megjelenés:

Csíkokban vágott fehér káposzta, narancssárga sárgarépa, piros pritaminpaprika, és karikázott zöld héjú uborka látható megfelelő arányban a megfelelő mennyiségű felöntő lében

Állomány:

Friss, ropogós. A felöntő lé hígan folyó, tiszta.

Illat:

Enyhén savanykás, ecetes illatú, harmonikus, Idegen illattól mentes.

Íz:

Enyhén savanykás, ecetes ízű, harmonikusan összeért az összetevők íze.  Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zellerkrémleves pirított tökmaggal

Liszt

Tejföl 12%

Őrölt fekete bors

Szerecsendió őrölt

Margarin

Vöröshagyma kocka

Zeller

Zöldségleves fűszerkeverék

Tökmag

Szezámmagos bundában sült csirkemell zöldséges rizzsel

Margarin

Zöldségleves fűszerkeverék

Zöldborsó

Zöldbab sárgahüvelyű

Olaj

Zeller

Sárgarépa

Víz

Rizs

Petrezselyemzöld

Csirkemell filé

Liszt

Zsemlemorzsa

Tojás

Vitaminsaláta

Cukor

Petrezselyemzöld

Sárgarépa

Őrölt fekete bors

Fejes káposzta

Kígyó uborka

TV paprika

Kaliforniai paprika

Alma ecet

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >