Jász-Nagykun-Szolnok megye – 58. számú vizsgálat – Római Katolikus Iskola és Gimnázium - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye – 58. számú vizsgálat – Római Katolikus Iskola és Gimnázium - Szolnok
58. számú vizsgálat – (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Római Katolikus Iskola és Gimnázium Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 5.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,2 pont |
Menü: Tojásleves, Párolt csirkemell + Párolt mexikói zöldség +
Párolt barnarizs, Teljeskiőrlésű kenyér
Mintavétel ideje: 2018. március 7.
Mintavételi alap : 240 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt
Főzőkonyha: Barati Istvánné
5085 Rákóczifalva, Damjanich utca 2/a.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tojásleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Opálos pirosas-barnás lében tojásfoszlányok láthatók egyenletes eloszlásban. Egy nagyobb fehérpaprika , néhány apró paprika darab, és kevés vöröshagymakocka, sárgarépa darabka látahtó benne, zöldfűszerrel tarkítva. A tetején paprikától pirosasra színezett kevés zsiradék látható. |
Állomány: | Kellően híg a leves, a tojás megfelelően laza állományú, zöldségek puhák. |
Illat: | Jellegzetes,fűszeres, kevésbé telt. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegzetes, fűszeres. Idegen íztől mentes. |
Párolt csirkemell + Párolt mexikói zöldség + Párolt barnarizs
(8 + 5+ 5 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Rizsköret: jellemző drappos színű, rajta apró sárgarépa kockák láthatók. Mexikói zöldség: sárgarépakockák, kukoricaszemek, zöldborsó szemek, melyek jellemző, élénk színűek. Sárgás zsiradékkal bevont, rajta kevés apró zöldfűszer látható. |
Állomány: |
Rizsköret: kellően főtt, rugalmas, pergős. |
Illat: |
Rizsköret: jellegzetes, natur. |
Íz: |
Rizsköret: jellegzetes, natur rizs ízű. |
Teljeskiőrlésű kenyér (4 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Kb. 12x10 cm nagyságú, 2 cm vastag formában sült kenyérszelet. Szabályos alakú. A héj a tetején fényes, aranybarna, többi részén matt, világos drapp. Bélzete világos, drappos-barna színű, benne egyenletes eloszlásban korpa szemcsék láthatók |
Állomány: | A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas. A héj a vizsgálat időpontjában kissé szívós. |
Illat: | Kellemes, aromás. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Harmónikus, aromás, kellemes. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tojásleves
Vöröshagyma 1 kg
Tojás 40 db
Liszt 0,5 kg
Olaj 1 l
Petrezselyemzöld 0,04 kg
Őrölt bors 0,001 kg
Fűszerpaprika 0,4 kg
Lecsó 0,5 kg
Köménymag 0,025 kg
Ételízesítő 0.008 kg
Csirkemell 8 kg
Sült csirke fűszersó 0,2 kg
Margarin 0,5 kg
Mexikói zöldségkeverék 10 kg
Barnarizs 6 kg
Adatbekérés folyamatban