null Jász-Nagykun-Szolnok megye – 58. számú vizsgálat – Római Katolikus Iskola és Gimnázium - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye – 58. számú vizsgálat – Római Katolikus Iskola és Gimnázium - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye – 58. számú vizsgálat – Római Katolikus Iskola és Gimnázium - Szolnok

58. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Római Katolikus Iskola és Gimnázium Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 5.)

 

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,2 pont

 

 

Menü: Tojásleves, Párolt csirkemell + Párolt mexikói zöldség +
Párolt  barnarizs, Teljeskiőrlésű kenyér


 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 7.

Mintavételi alap : 240 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

Főzőkonyha: Barati Istvánné
5085 Rákóczifalva, Damjanich utca 2/a.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Opálos pirosas-barnás lében tojásfoszlányok láthatók egyenletes eloszlásban. Egy nagyobb fehérpaprika , néhány apró paprika darab, és kevés vöröshagymakocka, sárgarépa darabka látahtó benne, zöldfűszerrel tarkítva. A tetején paprikától pirosasra színezett kevés zsiradék látható.
Állomány: Kellően híg a leves, a tojás megfelelően laza állományú, zöldségek puhák.
Illat: Jellegzetes,fűszeres, kevésbé telt. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, fűszeres. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Párolt csirkemell + Párolt mexikói zöldség + Párolt barnarizs
(8 + 5+ 5 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Rizsköret: jellemző drappos színű, rajta apró sárgarépa kockák láthatók.

Mexikói zöldség: sárgarépakockák, kukoricaszemek, zöldborsó szemek, melyek jellemző, élénk színűek. Sárgás zsiradékkal bevont, rajta kevés apró zöldfűszer látható.
Párolt csirkemell: Kb. 12x7 cm-es szelet, drappos-rózsaszínű. Felületén apró fekete, és világosbarna fűszerszemcsékkel.

Állomány:

Rizsköret: kellően főtt, rugalmas, pergős.
Mexikói zöldség: kellően puha minden összetevő.
Párolt csirkemell: kellően átfőtt, puha.

Illat:

Rizsköret: jellegzetes, natur.
Mexikói zöldség: összetevőkre jellemző.
Párolt csirkemell: kellemes, harmónikus, fűszeres.
Összhatásában kellemes, harmónikus, idegen szagtól mentes.

Íz:

Rizsköret: jellegzetes, natur rizs ízű.
Mexikói zöldség: összetevőkre jellemző, harmónikus.
Párolt csirkemell: kellemes, enyhén fűszeres.
Együtt fogyasztva ízhatása harmónikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér (4 dkg/adag)

Külső megjelenés: Kb. 12x10 cm nagyságú, 2 cm vastag formában sült kenyérszelet. Szabályos alakú. A héj a tetején fényes, aranybarna, többi részén matt, világos drapp. Bélzete világos, drappos-barna színű, benne egyenletes eloszlásban korpa szemcsék láthatók
Állomány: A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas. A héj a vizsgálat időpontjában kissé szívós.
Illat: Kellemes, aromás. Idegen szagtól mentes.
Íz: Harmónikus, aromás, kellemes. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tojásleves
Vöröshagyma 1 kg
Tojás 40 db
Liszt 0,5 kg
Olaj 1 l
Petrezselyemzöld 0,04 kg
Őrölt bors 0,001 kg
Fűszerpaprika 0,4 kg
Lecsó 0,5 kg
Köménymag 0,025 kg
Ételízesítő 0.008 kg
 

Csirkemell 8 kg
Sült csirke fűszersó 0,2 kg
Margarin 0,5 kg

Mexikói zöldségkeverék 10 kg

Barnarizs 6 kg

 

Adatbekérés folyamatban



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >