null Jász-Nagykun-Szolnok megye-46.számú vizsgálat-Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha-Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-46.számú vizsgálat-Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha-Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-46.számú vizsgálat-Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha-Szolnok

46. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha (5000 Szolnok, Fiumei út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Lebbencsleves, Sárgaborsó főzelék, Pulyka pörkölt

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 22.

Napi adag: 706 adag/ebéd

Főzőkonyha: Ignácz Gábor e.v.
(5000 Szolnok, Fiumei út 8.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgásbarna színű lében, egyenlőtlen méretű, pirított lebbencs tészta, krumpli darabok, sárgarépa szeletek és apróra vágott petrezselyem zöld van. A leves felülete olajcseppes.
Állomány: A lé hígan folyó, a tészta kellően átfőtt, nem ázott, a zöldségek puhák, jól rághatók.
Illat: Kissé jellegtelen, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Kevésbé harmonikus, kissé jellegtelen, fűszerszegény ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Sárgaborsó főzelék (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga, sűrű főzelékalap, sárgaborsó törmelékekkel.
Állomány: Jellemzően pépesen sűrű, a sárgaborsó darabok puhára főttek.
Illat: Jellegzetes sárgaborsó illatú, a fűszerezettség nem érezhető, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Kellemesen fűszerezett, sárgaborsóra jellemző ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Pulyka pörkölt (6 dkg/adag)

Külső megjelenés: Paprikás színű, kissé híg pörköltszaftban közel azonos méretű, néhol kövérkés húsdarabok. A szaft felületén nagyobb zsírcseppek láthatóak.
Állomány: A hús könnyen várható, puha, megfelelően átfőtt. A pörköltszaft kissé híg.
Illat: Pörköltre emlékeztető, kissé jellegetlen, kevésbé aromás illatú, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Kellemesen fűszerezett, jellegzetesen paprikás pörkölt ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Lebbencsleves
Vöröshagyma
Csemegepaprika
Lecsó konzerv
Burgonya
Petrezselyemzöld
Sárgarépa kocka mirelit
Petrezselyemgyökér mirelit
Karalábé kocka mirelit
Gulyáskrém
Olaj
Lebbencs
Ételízesítő

Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó
Olaj
Liszt
Vöröshagyma
Fokhagyma

Őrölt bors

Pulyka pörkölt
Pulyka felsőcomb filé
Olaj
Fokhagymakrém
Őrölt bors
Csemegepaprika
Lecsó konzerv
Vöröshagyma


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >