null Jász-Nagykun-Szolnok megye-46.számú vizsgálat-Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha-Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-46.számú vizsgálat-Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha-Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-46.számú vizsgálat-Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha-Szolnok

46. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Hétszínvirág Óvoda I. Tálalókonyha (5000 Szolnok, Fiumei út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Lebbencsleves, Sárgaborsó főzelék, Pulyka pörkölt

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 22.

Napi adag: 706 adag/ebéd

Főzőkonyha: Ignácz Gábor e.v.
(5000 Szolnok, Fiumei út 8.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgásbarna színű lében, egyenlőtlen méretű, pirított lebbencs tészta, krumpli darabok, sárgarépa szeletek és apróra vágott petrezselyem zöld van. A leves felülete olajcseppes.
Állomány: A lé hígan folyó, a tészta kellően átfőtt, nem ázott, a zöldségek puhák, jól rághatók.
Illat: Kissé jellegtelen, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Kevésbé harmonikus, kissé jellegtelen, fűszerszegény ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Sárgaborsó főzelék (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga, sűrű főzelékalap, sárgaborsó törmelékekkel.
Állomány: Jellemzően pépesen sűrű, a sárgaborsó darabok puhára főttek.
Illat: Jellegzetes sárgaborsó illatú, a fűszerezettség nem érezhető, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Kellemesen fűszerezett, sárgaborsóra jellemző ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Pulyka pörkölt (6 dkg/adag)

Külső megjelenés: Paprikás színű, kissé híg pörköltszaftban közel azonos méretű, néhol kövérkés húsdarabok. A szaft felületén nagyobb zsírcseppek láthatóak.
Állomány: A hús könnyen várható, puha, megfelelően átfőtt. A pörköltszaft kissé híg.
Illat: Pörköltre emlékeztető, kissé jellegetlen, kevésbé aromás illatú, idegen szagtól mentes, tiszta.
Íz: Kellemesen fűszerezett, jellegzetesen paprikás pörkölt ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Lebbencsleves
Vöröshagyma
Csemegepaprika
Lecsó konzerv
Burgonya
Petrezselyemzöld
Sárgarépa kocka mirelit
Petrezselyemgyökér mirelit
Karalábé kocka mirelit
Gulyáskrém
Olaj
Lebbencs
Ételízesítő

Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó
Olaj
Liszt
Vöröshagyma
Fokhagyma

Őrölt bors

Pulyka pörkölt
Pulyka felsőcomb filé
Olaj
Fokhagymakrém
Őrölt bors
Csemegepaprika
Lecsó konzerv
Vöröshagyma


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >