null Jász-Nagykun-Szolnok megye-45.számú vizsgálat-Sipos Orbán Általános Iskola Tálalókonyha -Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-45.számú vizsgálat-Sipos Orbán Általános Iskola Tálalókonyha -Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye-45.számú vizsgálat-Sipos Orbán Általános Iskola Tálalókonyha -Szolnok

45. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Sipos Orbán Általános Iskola Tálalókonyha (5000 Szolnok, Gyermekváros út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Pirított tésztaleves, Burgonya főzelék, Sertés vagdalt,

Kenyér

 

Mintavétel ideje: 2017.02.15.

Napi adag: 77 adag/ebéd

Főzőkonyha: SZKTT Egyesített Szociális Intézménye

(5000 Szolnok, Kaán K. út 20.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pirított tésztaleves (5 dl /adag)

Külső megjelenés:

A sárgás-barnás áttetsző lé tetején kisebb zsírcseppek és zöld növényi részek láthatók. Apró, egyenletesre darabolt sárgarépa, burgonya és kiskocka tészta található a levesben.

Állomány:

A lé opálos. A zöldség és a burgonya kellően átfőtt, a tészta pirított, főtt, nem ázott.

Illat:

Paprikás, zöldséges, jellegzetes, tiszta harmonikus, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes fűszerezésű, zöldséges ízű, kissé borsos, idegen íztől mentes.

Burgonya főzelék, Sertés vagdalt (10 dkg + 1 db /adag)

Külső megjelenés:

A főzelék világos sárga színű, a burgonya egyenlőtlen nagyságú, kisebb répa és petrezselyemdarabok láthatóak benne. A habarás csomós.

A vagdalt erősen paprikás színű, nem homogén.

Állomány:

A főzelék alap jellegzetesen sűrű, kisebb sűrítésből adódó csomókat tartalmaz. A burgonya jól átfőtt.

A vagdalt jól vágható, kellően átsült, nem morzsálódó.

Illat:

A főzelék savanykás illatú.

A vagdalt erősen fokhagyma, paprika és kömény illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék erősen édes, babérlevél és liszt ízű.

A vagdalt erősen foghagyma, paprika és kömény ízű. Az erős fűszerezettség elnyomja a hús ízét. Idegen íztől mentes.

Kenyér (1 szelet/adag)

Bélzet:

Színe a felhasznált anyagokra jellemző, állománya csomómentes, jellegzetesen laza szerkezetű, vékony pólusfalú, tapintásra és rágás közben a fogak között egyaránt rugalmas.

Alak:

A termékfajtára jellemző, szabadon vetett vekni alakú, szabályos, arányosan domború.

Héj:

A termékfajtára jellemző, tiszta, egyenletesen sült. Aranysárgába, hajló színű, fényes, cserepes felületű. Az alsó héj összefüggő.

Szag:

A termék jellegére, harmonikus, kellemesen aromás.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Pirított tésztaleves

Száraztészta

Ételízesítő

Bors

Fűszerpaprika

Étolaj

Lecsó

Zellergumó

Karalábé

Burgonya

Vöröshagyma

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Burgonyafőzelék

Burgonya

Tejföl

Ételízesítő

Liszt

Tej

Babérlevél

Ecet

Étolaj

Burgonya

Sertés vagdalt

Sertéscomb

Sertés lapocka

Tojás

Étolaj

Fokhagymakrém

Zsemlemorzsa

Kömény

Fűszerpaprika


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >