Jász-Nagykun-Szolnok megye-45.számú vizsgálat-Sipos Orbán Általános Iskola Tálalókonyha -Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye-45.számú vizsgálat-Sipos Orbán Általános Iskola Tálalókonyha -Szolnok
45. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Sipos Orbán Általános Iskola Tálalókonyha (5000 Szolnok, Gyermekváros út 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.02.15. Napi adag: 77 adag/ebéd Főzőkonyha: SZKTT Egyesített Szociális Intézménye (5000 Szolnok, Kaán K. út 20.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Pirított tésztaleves (5 dl /adag)
Külső megjelenés: |
A sárgás-barnás áttetsző lé tetején kisebb zsírcseppek és zöld növényi részek láthatók. Apró, egyenletesre darabolt sárgarépa, burgonya és kiskocka tészta található a levesben. |
Állomány: |
A lé opálos. A zöldség és a burgonya kellően átfőtt, a tészta pirított, főtt, nem ázott. |
Illat: |
Paprikás, zöldséges, jellegzetes, tiszta harmonikus, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemes fűszerezésű, zöldséges ízű, kissé borsos, idegen íztől mentes. |
Burgonya főzelék, Sertés vagdalt (10 dkg + 1 db /adag)
Külső megjelenés: |
A főzelék világos sárga színű, a burgonya egyenlőtlen nagyságú, kisebb répa és petrezselyemdarabok láthatóak benne. A habarás csomós. A vagdalt erősen paprikás színű, nem homogén. |
Állomány: |
A főzelék alap jellegzetesen sűrű, kisebb sűrítésből adódó csomókat tartalmaz. A burgonya jól átfőtt. A vagdalt jól vágható, kellően átsült, nem morzsálódó. |
Illat: |
A főzelék savanykás illatú. A vagdalt erősen fokhagyma, paprika és kömény illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A főzelék erősen édes, babérlevél és liszt ízű. A vagdalt erősen foghagyma, paprika és kömény ízű. Az erős fűszerezettség elnyomja a hús ízét. Idegen íztől mentes. |
Kenyér (1 szelet/adag)
Bélzet: |
Színe a felhasznált anyagokra jellemző, állománya csomómentes, jellegzetesen laza szerkezetű, vékony pólusfalú, tapintásra és rágás közben a fogak között egyaránt rugalmas. |
Alak: |
A termékfajtára jellemző, szabadon vetett vekni alakú, szabályos, arányosan domború. |
Héj: |
A termékfajtára jellemző, tiszta, egyenletesen sült. Aranysárgába, hajló színű, fényes, cserepes felületű. Az alsó héj összefüggő. |
Szag: |
A termék jellegére, harmonikus, kellemesen aromás. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Pirított tésztaleves Száraztészta Só Ételízesítő Bors Fűszerpaprika Étolaj Lecsó Zellergumó Karalábé Burgonya Vöröshagyma Sárgarépa Petrezselyemgyökér Burgonyafőzelék Burgonya Tejföl Só Ételízesítő Liszt Tej Babérlevél Ecet Étolaj Burgonya Sertés vagdalt Sertéscomb Sertés lapocka Tojás Étolaj Fokhagymakrém Só Zsemlemorzsa Kömény Fűszerpaprika |