null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 37. számú vizsgálat - Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 37. számú vizsgálat - Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 37. számú vizsgálat - Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium - Szolnok

37.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium (5000 Szolnok, Tiszaparti sétány u. 5.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 


 

Menü: Zöldség leves, Fejtett babfőzelék,

Stefánia vagdalt, Szezámmagos kenyér, Müzli

 

Mintavétel ideje: 2016.10.05.

Napi adag: 209 adag/ebéd

Főzőkonyha: Barati Istvánné

(5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldség leves ( dl/adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző, tiszta, halványsárga, apró zöldfűszer-darabkákkal tarkított lében hullámos felületűre vágott, jellegzetes színű sárga- és fehérrépaszeletek és hasábok, egy-két kis karfiolrózsa és kelbimbó, valamint csontfehér színű csigatészta van egybefőzve

Állomány:

A tészta kellően átfőtt, rugalmas, a zöldségek kissé túlfőttek.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Zöldséges, megfelelően fűszerezett, minden idegen íztől mentes.

Fejtett babfőzelék, Stefánia vagdalt (12 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Vörösesbarnára sült felületű, 10x5x2 cm nagyságú vagdalthús, közepébe sütve félbevágott főtt tojással. Belsejében a hús narancsos-barnás, paprika- és borsszemcsékkel tarkított. A főzelék világosbarna színű babszemekből és sűrű csontfehér szószból áll.

Állomány:

A vagdalt kellően puha, a bab puha, jól átfőtt, a szósz sűrűnfolyó, csomómentes.

Illat:

A hús jellegzetes, fűszeres, sült, a főzelék jellegzetes, babérleveles, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

A vagdalt jellegzetes, kellően fűszerezett sült hús ízű, a babfőzelék jellegzetes, harmonikus, kellően ecetes, babérleveles, minden idegen íztől mentes.

 Szezámmagos kenyér (7dkg/adag)

Külső megjelenés:

Két darab, formában sötétebb barnára sütött, szezámmaggal egyenletesen szórt felületű, 12x13,5x2 cm nagyságú kenyérszelet. Bélzete egyenletes barna, benne eloszlatott tört és egész magvakkal tarkított.

Állomány:

Egyenletesen lazított, jól átsült, puha, csomómentes, rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, aromás, harmonikus, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Friss, harmonikus, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Müzli

Külső megjelenés:

Műanyag fóliába csomagolt ép, egész, téglatest alakú, 10x3x1,5 cm nagyságú műzliszelet. Fényes rózsaszínre színezett felületű puffasztott gabonagolyókból, zabpelyhekből és sötétlila aszalt gyümölcsdarabkákból álló, alján krémszínű joghurtos fehércsoki-réteggel ellátott desszert.

Állomány:

Alaktartó, ropogós.

Illat:

Aromás, gyümölcsös, gabonás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, édeskés-savanykás, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldség leves

Reszelt tészta

Leveszöldség

Sárgarépa

Ételízesítő

Étolaj

Petrezselyemzöld

Lecsó

Őrölt bors

Vöröshagyma

Fejtett babfőzelék

Fejtett bab

Liszt

Cukor

Ételízesítő

Tej

Tejföl

Babérlevél

Őrölt bors

Vöröshagyma

Stefánia szelet

Sertéscomb

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Piros arany

Gulyáskrém

Kenyér

Őrölt bors

Vöröshagyma


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >