Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek
Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek
48. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Gondozási Központ Főzőkonyha
(3358 Erdőtelek, Bajcsy Zsilinszky utca 13.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,9 pont |
Menü: Fokhagyma krémleves levesgyönggyel, Burgonyapüré,
Halrudacska, Őszibarack befőtt
Mintavétel ideje: 2018. március 21.
Mintavételi alap : 355 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvodás, felnőtt
Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Erdőtelek Község Önkormányzata
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagymakrém leves, levesgyönggyel (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Krémfehér színű, enyhén zöldes színátmenettel. Zöldfűszerek és apró pici sárgarépa darabok láthatóak a lében. |
Állomány: |
Sűrűn folyó, krémes. A levesgyöngy ropogós. |
Illat: |
Kellemes fokhagyma illatú, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Fokhagyma ízű, harmonikus, telt. Idegen íz nem érezhető rajta. |
Burgonyapüré, Halrudacska (20 + 7 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
A burgonyapüré színe törtfehér, haványsárga színátmenettel. A halrudacska aranysárga színű, a panír teljesen befedi a hal felületét. Téglalap alakúra formázott. |
Állomány: |
A burgonyapüré krémes állagú, homogén, csomómentes. A halrudacska: puha, átfött, húspépre jellemző, rugalmas. A panír vastagsága megfelelő. |
Illat: |
A hal illata dominál, tiszta, telt, harmonikus. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Burgonyapüré: kellemes burgonya ízű. Halrúd: Tiszta sült hal íz.Idegen íztől mentes. |
Őszibarack befőtt
Külső megjelenés: |
Felezett őszibarack, narancssárga színű. Ép darab, hámozott, tetszetős. |
Állomány: |
Puha de nem széteső, szájban roppanós, jól rágható. |
Illat: |
Őszibarack illatú, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Termékre jellemző íz, kellemes, tiszta. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Fokhagyma krémleves
Fokhagymakrém 0,2 kg
Olaj 0,3 l
Rama margarin 0,2 kg
Rama Főzőkrém 1,2 l
Fehérbors őrölt 0,006 kg
Só 0,097 kg
Delikát sómentes 0,194 kg
Tej 1,5% 1,9 l
Burgonyapüré
Burgonya 19 kg
Só 0,048 kg
Rama margarin 0,7 kg
Tej 1,5 % 3,2 l
Halrudacska 6,8 kg
Őszibarack befőtt 14,6 kg