null Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ- Erdőtelek

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek

48. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Gondozási Központ Főzőkonyha
(3358 Erdőtelek, Bajcsy Zsilinszky utca 13.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,9 pont

 

 

Menü: Fokhagyma krémleves levesgyönggyel, Burgonyapüré,
Halrudacska, Őszibarack befőtt

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 21.

Mintavételi alap : 355 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvodás, felnőtt

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Erdőtelek Község Önkormányzata

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves, levesgyönggyel (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Krémfehér színű, enyhén zöldes színátmenettel. Zöldfűszerek és apró pici sárgarépa darabok láthatóak a lében.   

Állomány:

Sűrűn folyó, krémes. A levesgyöngy ropogós.       

Illat:

Kellemes fokhagyma illatú, idegen szagtól mentes.   

Íz:

Fokhagyma ízű, harmonikus, telt. Idegen íz nem érezhető rajta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyapüré, Halrudacska (20 + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A burgonyapüré színe törtfehér, haványsárga színátmenettel. A halrudacska aranysárga színű, a panír teljesen befedi a hal felületét. Téglalap alakúra formázott.

Állomány:

A burgonyapüré krémes állagú, homogén, csomómentes. A halrudacska: puha, átfött, húspépre jellemző, rugalmas. A panír vastagsága megfelelő.

Illat:

A hal illata dominál, tiszta, telt, harmonikus. Idegen szagtól mentes. 

Íz:

Burgonyapüré: kellemes burgonya ízű. Halrúd: Tiszta sült hal íz.Idegen íztől mentes.                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszibarack befőtt

Külső megjelenés:

Felezett őszibarack, narancssárga színű. Ép darab, hámozott, tetszetős.

Állomány:

Puha de nem széteső, szájban roppanós, jól rágható.

Illat:

Őszibarack illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Termékre jellemző íz, kellemes, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Fokhagyma krémleves
Fokhagymakrém 0,2 kg
Olaj 0,3 l
Rama margarin 0,2 kg
Rama Főzőkrém 1,2 l
Fehérbors őrölt 0,006 kg
Só 0,097 kg
Delikát sómentes 0,194 kg
Tej 1,5% 1,9 l

Burgonyapüré
Burgonya 19 kg
Só 0,048 kg
Rama margarin 0,7 kg
Tej 1,5 % 3,2 l
Halrudacska 6,8 kg
Őszibarack befőtt 14,6 kg


 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >