null Veszprém megye-67.számú vizsgálat-Rozmaring Intézményi Étterem-Herend

Veszprém megye-67.számú vizsgálat-Rozmaring Intézményi Étterem-Herend

Veszprém megye-67.számú vizsgálat-Rozmaring Intézményi Étterem-Herend

67. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Rozmaring Intézményi Étterem  (8440 Herend, Iskola utca 8.)

A menü minősítése:

 

ÁTLAGOS

 

 

 

 

Menü: Zöldbableves, Édes-savanyú csirkemell, Jázmin rizs

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 24.

Napi adag: 100 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves (2,5 dl/adag)
 

Külső megjelenés: Narancssárga színű alaplében közel egyforma nagyságúra vágott burgonyakockák, különböző hosszúságú sárgahüvelyű zöldbab darabok, sárgarépa és fehérrépa kockák, apró, zöld fűszernövény darabok, piros fűszerszemcsék. Tetején apró zsiradék cseppek.
Állomány: Jellegének megfelelően híg, a zöldségek kissé túlfőttek.
Illat: Jellegzetes zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Zöldséges, kissé sós. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Édes-savanyú csirkemell, Jázminrizs (7 dkg +15 dkg/adag)
 

Külső megjelenés: Narancssárga színű szószban különböző méretűre és alakúra vágott húsdarabok, több, nagyobb méretű kockára vágott ananász, piros színű paprika darabok.
A tört fehér színű rizs köret zöld fűszernövény darabkákkal kevert. Sok törmelékes szemet és néhány tömötten összeálló csomót tartalmaz.
Állomány:

A szósz kellően sűrű, a hús rugalmas, jól átfőtt, az ananász darabok roppanóak.

A rizs kissé ragacsos, a csomók nehezebben szétnyomhatók.

Illat: Édeskés, ananászos hús és főtt rizsre jellemző illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Harmonikus, ízletes, édeskés- savanykás. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Zöldbableves
Őrölt bors 0,09 kg
Liszt 0,8 kg
Fokhagyma 0,4 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Olaj 0,8 l
Petrezselyemgyökér 0,7 kg
Petrezselyemzöld 0,07 kg
Sárgarépa 1,4 kg
Só 0,01 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Zöldbab mirelit 5 kg
Burgonya 5 kg

Édes-savanyú csirkemell, jázminrizs
Csirkemell 8 kg
Ananászkonzerv 4,5 kg
Kápia paprika 4 kg
Sűrített paradicsom 2 kg
Szójaszósz 0,01 l
Citromlé 0,5 l
Vöröshagyma 2 kg
Só 0,01 kg

Jázminrizs 8 kg

 



 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >