null Heves megye- 27.számú vizsgálat-Andrássy Gyula Közgazdasági Középiskola Tálalókonyha

Heves megye- 27.számú vizsgálat-Andrássy Gyula Közgazdasági Középiskola Tálalókonyha

Heves megye- 27.számú vizsgálat-Andrássy Gyula Közgazdasági Középiskola Tálalókonyha

számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Andrássy Gyula Közgazdasági Középiskola Tálalókonyha (3300 Eger, Klapka György utca 7.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Frankfurti leves, Rántott csirkemáj,

kukoricás rizs

 

Mintavétel ideje: 2016.05.30.

Napi adag: 60 adag/ebéd

Főzőkonyha: FOOD-PLUSZ Kft.

(3300 Eger, Egri utca 94.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé világos szemleszínű, felületén apró, narancssárga zsírcseppek és sűrítőanyag-cseppek láthatók, benne zöld, piros és fekete színű fűszerszemcsék vannak. A kelkáposzta egyenetlen darabokra vágott. A különböző méretű,nem teljes szeletre vágott virsli,a sárgarépakockák és fehér színű,petrezselyemgyökérre emlékeztető kockák mennyisége a kelleténél kevesebb. Az egyik kelkáposzta szeleten 0,5x1cm-es, feketés folt látható, a többi zöldség kellően tisztított.

Állomány:

Az alaplé jellegzetesen folyó, csomómentes, sima. A kelkáposzta kellően főtt, a sárgarépa kocka túlfőtt, a fehér színű kockára vágott zöldségben fás részek találhatóak. A virsli karika jellegzetesen rugalmas, rágási maradék nincs.

Illat:

Jellegzetes, a sűrítőanyagokra jellemző, rántás illat érezhető. A virsli és a fűszerek illata nem érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes kelkáposzta íz érezhető, a virsli jellegzetes ízű, a fűszerezés illetve a többi zöldség zamata nem érezhető. Idegen íztől mentes.

Rántott csirkemáj, kukoricás rizs

Külső megjelenés:

3 db egész csirkemáj, sötétbarna, a kelleténél kissé sültebb panírban, amely nem fedi maradéktalanul a májat. A rizs törtfehér színű, hosszúkás alakú, egyforma méretű, egész szemű, pergős. A kukoricaszemek egészek, élénksárga színűek. A kukoricás rizsen fűszerszemcsék nem láthatóak. Összhatásában tetszetős megjelenésű, az összetevők kellő mennyiségben vannak jelen.

Állomány:

A máj állománya jellegzetes, átsült, rágási maradék nincs. A panír kellően vékony, az újramelegítéstől visszapuhult. A rizs kellően átfőtt, puha, pergős, a csomók könnyen szétnyomhatóak. A kukorica jellegzetesen roppanós.

Illat:

A májon, a kelleténél kissé sültebb, panír-illat érezhető. A rizs jellegzetesen főtt illatű, rajta a kukorica illata érezhető. Idegen vagy romlásra utaló szagtól mentes.

Íz:

A rizs fűszerszegény,a kukorica és a csirkemáj zamatos, az összhatásuk harmonikus. Idegen vagy romlásra utaló íz nem érezhető.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Frankfurti leves

Búzaliszt (teljeskiőrlésű)

Ételízesítő

Étolaj

Fűszerpaprika

Kelkáposzta

Őrölt fekete bors

Virsli

Tejföl

Vöröshagyma

Majoranna

Köménymag

Burgonya

Rántott csirkemáj

Csirkemáj

Étolaj

Liszt

Tej

Zsemlemorzsa

Kukorica

Rizs

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >