Heves megye- 27.számú vizsgálat-Andrássy Gyula Közgazdasági Középiskola Tálalókonyha
Heves megye- 27.számú vizsgálat-Andrássy Gyula Közgazdasági Középiskola Tálalókonyha
számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Andrássy Gyula Közgazdasági Középiskola Tálalókonyha (3300 Eger, Klapka György utca 7.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.30. Napi adag: 60 adag/ebéd Főzőkonyha: FOOD-PLUSZ Kft. (3300 Eger, Egri utca 94.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Frankfurti leves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Az alaplé világos szemleszínű, felületén apró, narancssárga zsírcseppek és sűrítőanyag-cseppek láthatók, benne zöld, piros és fekete színű fűszerszemcsék vannak. A kelkáposzta egyenetlen darabokra vágott. A különböző méretű,nem teljes szeletre vágott virsli,a sárgarépakockák és fehér színű,petrezselyemgyökérre emlékeztető kockák mennyisége a kelleténél kevesebb. Az egyik kelkáposzta szeleten 0,5x1cm-es, feketés folt látható, a többi zöldség kellően tisztított. |
Állomány: |
Az alaplé jellegzetesen folyó, csomómentes, sima. A kelkáposzta kellően főtt, a sárgarépa kocka túlfőtt, a fehér színű kockára vágott zöldségben fás részek találhatóak. A virsli karika jellegzetesen rugalmas, rágási maradék nincs. |
Illat: |
Jellegzetes, a sűrítőanyagokra jellemző, rántás illat érezhető. A virsli és a fűszerek illata nem érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes kelkáposzta íz érezhető, a virsli jellegzetes ízű, a fűszerezés illetve a többi zöldség zamata nem érezhető. Idegen íztől mentes. |
Rántott csirkemáj, kukoricás rizs
Külső megjelenés: |
3 db egész csirkemáj, sötétbarna, a kelleténél kissé sültebb panírban, amely nem fedi maradéktalanul a májat. A rizs törtfehér színű, hosszúkás alakú, egyforma méretű, egész szemű, pergős. A kukoricaszemek egészek, élénksárga színűek. A kukoricás rizsen fűszerszemcsék nem láthatóak. Összhatásában tetszetős megjelenésű, az összetevők kellő mennyiségben vannak jelen. |
Állomány: |
A máj állománya jellegzetes, átsült, rágási maradék nincs. A panír kellően vékony, az újramelegítéstől visszapuhult. A rizs kellően átfőtt, puha, pergős, a csomók könnyen szétnyomhatóak. A kukorica jellegzetesen roppanós. |
Illat: |
A májon, a kelleténél kissé sültebb, panír-illat érezhető. A rizs jellegzetesen főtt illatű, rajta a kukorica illata érezhető. Idegen vagy romlásra utaló szagtól mentes. |
Íz: |
A rizs fűszerszegény,a kukorica és a csirkemáj zamatos, az összhatásuk harmonikus. Idegen vagy romlásra utaló íz nem érezhető. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Frankfurti leves Búzaliszt (teljeskiőrlésű) Ételízesítő Étolaj Fűszerpaprika Só Kelkáposzta Őrölt fekete bors Virsli Tejföl Vöröshagyma Majoranna Köménymag Burgonya Rántott csirkemáj Csirkemáj Étolaj Liszt Tej Só Zsemlemorzsa Kukorica Rizs
|