null Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog

22. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium Főzőkonyha
(4087 Hajdúdorog, Ady Endre utca 23-27.)

 

A menü minősítése:

KÍVÁLÓAN MEGFELELT 19,7 pont

 

 

Menü: Köménymag leves kenyérkockával, Bakonyi sertésragu orsótésztával

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. február 13.

Mintavételi alap : 610 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14, 15-18

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymag leves kenyérkockával (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé barnás-narancsos színű, fűszerpaprikától színezett, megfelelő sűrűségű. Kömény látható a levesben, aránya megfelelő. A kenyérkocka azonos, megfelelő méretre darabolt. Jellemző színű, előpirítás látszik rajta.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű. A sűrítés egynemű, csomómentes. A levesbetét kellően pirított, a levesben megfelelően megpuhult.
Illat: A bírált étel és az illat összhangban van. Jellegzetes kömény illat érződik, harmonikus. Idegen illattól mentes. A kenyérkocka illata jellegének megfelel.
Íz: Harmonikus, jellegzetes ízű, megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes. A levesbetét íze az elnevezéssel összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakonyi sertésragu orsótésztával (2 dl + 25 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Orsó tészta: törtfehér színű, nem sérült, deformálódástól mentes. Nem csomós. Bakonyi sertésragu: A szaft alapja megfelelő sűrűsűgű és színintenzitású. A hús és a gomba azonos nagyságú, megfelelő méretűre vágott.

Állomány: Orsó tészta: Egyenletesen átfőtt, kellően puha. Nem tapad, könnyen rágható. Rágási maradékot nem ad. Bakonyi sertésragu: A hús és a gomba kellően puha, átfőtt, jól vágható, nehezen rágható részeket nem tartalmaz, nem inas. A szaft mennyisége megfelelő, homogén, csomómentes.
Illat:  Orsó tészta: Tiszta, harmonikus. Idegen szagtól mentes. Bakonyi sertésragu: Jellegzetes, harmonikus illattal rendelkezik. Az elnevezés és a bírált étel illata arra jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Orsó tészta: Idegen íztől mentes. Natur ízű, jellegzetes. Bakonyi sertésragu: Íze jellegzetes, harmonikus, karakteres. Megfelelően ízesített, fűszerezett. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Köménymag leves
Fűszerpaprika 0,03 kg
Köménymag 0,01 g
Liszt 0,44 kg
Olaj 0,4 l
Petrezselyemzöld 0,06 kg
Só 0,08 kg

Bakonyi sertésragu
Sertés comb 6,6 kg
Gomba konzerv 1,1 kg
Lecsó natúr 0,88 kg
Őrölt bors 2,2 g
Liszt 0,44 kg
Olaj 0,4 l
Só 0,08 kg
Tejföl 20% 2,2 l
Vöröshagyma 0,99 kg
Száraztészta 4,4 kg
 

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >