null Győr-Moson-Sopron megye - 30. számú vizsgálat - Kormos István Óvoda Egységes Óvoda-Bölcsőde és Konyha - Mosonszentmiklós

Győr-Moson-Sopron megye - 30. számú vizsgálat - Kormos István Óvoda Egységes Óvoda-Bölcsőde és Konyha - Mosonszentmiklós

Győr-Moson-Sopron megye - 30. számú vizsgálat - Kormos István Óvoda Egységes Óvoda-Bölcsőde és Konyha - Mosonszentmiklós

30. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

 Kormos István Óvoda Egységes Óvoda-Bölcsőde és Konyha
(9154 Mosonszentmiklós Zrínyi M. u. 29.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,7 pont

 

 

Menü: Húsleves, Túrótöltelékes gombóc

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 6.

Mintavételi alap : 790 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Mosonszentmiklós Község Önkormányzata
(9154 Mosonszentmiklós Fő u. 3.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az áttetsző, tiszta, sárga színű, fűszerszemcsét minimális mennyiségben tartalmazó alaplé tetején minimális zsiradékcsepp látható. Az alaplében kis mennyiségben narancsos sárgarépa karika és tört fehér, egyenetlen méretűre darabolt főtt húst látható. A levesbetét tört fehér színű, megfelelő mennyiségű cérnametélt.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a sárgarépa és a hús megfelelően megfőtt, néhol gumiszerű, a cérnametélt kissé túlfőtt.
Illat: A hús és zöldségek illata enyhén érezhető, kissé jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető.  Idegen szagtól mentes.
Íz: A fűszerezettség gyenge, kevésbé intenzív, ételízesítőre emlékeztető íz érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Túrótöltelékes gombóc (3 db /adag)

Külső megjelenés:

Drappos, világos színűre pirított zsemlemorzsába forgatott, kb. 5 cm átmérőjű 3 db szabályos gömb alakú gombócok látható. A csomós porcukor csak a gombócok mellett látható, a gombóc felülete nincs vele megszórva. A morzsa nem egyenletesen fedi a tésztát. A gombócok tölteléke puha, egyenletesen fehér, homogén túrótöltelék. A tészta piszkosfehér színű.

Állomány: A tészta kissé nyers érzetű, nehéz, nem egyenletesen átfőtt, szájpadlásra tapadó. A szórat összeállt, csomós. A töltelék puha állományú, krémes, de mennyisége kevés.
Illat: Jellegzetes, a töltelék citromos illata aromás, harmonizál a tészta főtt illatával. Idegen szagtól mentes.
Íz: Mirelit termékre jellemző ízű, a töltelékben aromás, citromos íz dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 79 adagra:

Húsleves
Csirkemell 3,46 kg
Fekete bors 0,008 kg
Petrezselyemgyökér 0,74 kg
Sárgarépa 1,49 kg
Só 0,17 kg
Ételízesítő 0,07 kg
Száraztészta 0,74 kg
Vöröshagyma 0,032 kg

Túrótöltelékes gombóc
Mirelit gombóc 23 kg
Olaj 0,3 l
Porcukor 0,9 kg
Zsemlemorzsa 1,4 kg
 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >