null Győr-Moson-Sopron megye – 16. számú vizsgálat – Eötvös József Általános Iskola Tálalókonyha – Bősárkány

Győr-Moson-Sopron megye – 16. számú vizsgálat – Eötvös József Általános Iskola Tálalókonyha – Bősárkány

Győr-Moson-Sopron megye – 16. számú vizsgálat – Eötvös József Általános Iskola Tálalókonyha – Bősárkány

16. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Eötvös József Általános Iskola Tálalókonyha
(9167 Bősárkány, Rákóczi út 87.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 8,4  pont

 

 

Menü: Rántott leves daragaluskával, Parajfőzelék sertéspörkölttel és
főtt krumplival

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 18.

Mintavételi alap : 115 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 év

Főzőkonyha: Bősárkányi Tündérfátyol Óvoda
(9167 Bősárkány, Rákóczi út 87.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Rántott leves daragaluskával (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától narancsos-barnára színezett, opálos jellemző sűrűségű alap lében nagy mennyiségben jelen lévő zöldfűszer darabok, fekete borsszemcsék, feltehetően ételízesítőből származó sárgarépaszemcsék láthatók tetején narancsos zsírcseppek gyöngyöznek megfelelő mennyiségben. A levesbetétet alkotó törtfehér daragaluska változatos nagyságú, nagyobb csomókban összeállt darabokat is tartalmaz.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, a levesbetét a méretkülönbség miatt nem egyenletesen főtt át, a nagyobb darabok belseje kemény.
Illat: A levesnél a petrezselyem és az ételízesítőre emlékeztető illat dominál.  Idegen szagtól mentes.
Íz: A leves ízében az ételízesítő és petrezselyemzöld íze dominál, a só használat nem megfelelő, kissé túlzó. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parajfőzelék sertéspörkölttel és főtt krumplival (2,5 dl +7+20 dkg/adag)

Külső megjelenés: Megfelelő sűrűségű, spenótra jellemző, zöld színű főzelékben a sűrítésből származó néhány apró csomó látható. A főtt burgonya köret kétféle, egy kicsit sárgásabb és egy kicsit világosabb, törtfehér színű burgonyából készült, amik egyenetlen darabokra vágottak, fűszereket nem tartalmaznak, egy része szétfőtt. A sertéspörkölt undort keltő, fekete színű (1,5-1,0 cm) idegen anyagot tartalmaz, így az érzékszervi bírálata nem folytatható.
Állomány: A burgonya a feltehetően kétfajta alapanyag miatt nem egyenletesen főtt át, némelyik kemény, egyes darabok szétfőttek. A parajfőzelék jellemző sűrűségű, a paraj a főzelékalapban kellő mennyiségben van jelen, apró, sűrítésből származó csomókat tartalmaz.
Illat: A burgonya semleges, főtt burgonyára jellemző illatú, a parajfőzelék kissé jellegtelen, a sűrítőanyag illata dominál.  Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonya jellemző, semleges ízű, a paraj jellegtelen, üres, nem megfelelően fűszerezett.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Rántott leves daragaluskával
Étolaj 2,1 l
Liszt 1,72 kg
Zöldségzöld mirelit 0,34 kg
Só 0,3 kg
Ételízesítő sómentes 0,2 kg
Tojás 28 db
Búzadara 1,72 kg

Parajfőzelék
Parajkrém mirelit 11,5 kg
Étolaj
Fokhagymapor 0,16 kg
Liszt 1 kg

Tej 1,5 10 l
Tejföl 12% 1,7 l


Sertés pörkölt
Sertés comb 9,2 kg
Étolaj
Lecsó konzerv 1,38 kg
Vöröshagyma 1,7 kg
Fűszerpaprika 0,2 kg
Pörkölt alap 0,23 kg
Fokhagymapor 0,16 kg



 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >