null Fejér megye-49.számú vizsgálat-Öreghegyi Közösségi ház (Tábor)

Fejér megye - 49. számú vizsgálat - Öreghegyi Közösségi ház (Tábor)

Fejér megye - 49. számú vizsgálat - Öreghegyi Közösségi ház (Tábor)

számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Öreghegyi Közösségi ház (Tábor) (8000 Székesfehérvár, Fiskális út 93.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tarhonyás hús

 

Mintavétel ideje: 2016.08.04.

Napi adag: 24 adag/ebéd

Főzőkonyha: Kovács Éva e.v.

 (8000 Székesfehérvár, Tóvárosi út 19/C.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyás hús (25 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyforma méretű egyenetlenül pirított fehértől a sötétbarna színig terjedő színű tarhonya. Fűszerpaprikától narancsos pirosra színezett húsdarabok eltérő nagyságúak. A pörköltalapból apró paprika és paradicsom darabok valamint fekete fűszerszemcsék láthatóak. A hús és a tarhonya aránya megfelelő.

Állomány:

A tarhonya rugalmas nem szétfőtt, nem kemény, enyhén zsíros nem fullasztó. A hús jól átsült, puha, kissé száraz.

Illat:

Pirított tarhonyára jellemző, paprikás pörköltes kissé zsíros illatú. Idegen illattól mentes.

Íz:

Kellően sós, paprikázott, fűszerezettsége enyhén jellegtelen. Összhatásában a tarhonya íze dominál. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Tarhonyás hús

Sertéshús

Vöröshagyma

Étolaj

Fűszerpaprika

Paradicsom

Tarhonya

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >